Corona in Twente

Directeur Waarbeek: 'Testevents zijn leuk, maar leveren niks op'

Alle 'pretogen' in Twente waren zaterdag gericht op Avonturenpark Hellendoorn. Het pretpark was één dagje open in het kader van een corona-testevent. Kevin Moespot, de directeur van De Waarbeek was ook van de partij. "Ik ben niet jaloers op mijn collega's in Hellendoorn. Als dit namelijk de standaard wordt (allemaal testen voor je naar binnen kunt, red.) zijn we binnen no time failliet."

Kevin moespot waarbeek
Kevin Moespot: "We zouden in principe nu al open kunnen. We hebben de jaarlijkse keuring door TÜV Nederland namelijk met goed gevolg doorstaan." © 1Twente

Ander publiek

De directeur van het Hengelose attractiepark zag in Hellendoorn ook een ander publiek dan normaal in dit soort parken: "De Waarbeek moet het hebben van gezinnen met kleine kinderen. In iets mindere mate geldt dat ook voor Hellendoorn. Je zag zaterdag echter vooral pretparkfans, jongelui die overal ter wereld pretparken bezoeken, maar nauwelijks gezinnen. Als die niet snel komen, kunnen we de deuren wel sluiten."

De Waarbeek mikt op de openingsdatum 1 juni. "Normaal gaan we al begin april open. Hopelijk worden de maatregelen zo snel mogelijk versoepeld. We zouden in principe nu al open kunnen. We hebben de jaarlijkse keuring door TÜV Nederland namelijk met goed gevolg doorstaan", aldus Moespot, die z'n derde jaar als directeur van De Waarbeek ingaat.

icon_main_quote_red_glyph

"Ik ben niet jaloers op mijn collega's in Hellendoorn."

Kevin Moespot, directeur De Waarbeek

Lasergamen voor kleintjes

Het Hengelose familiepark heeft nog meer goed nieuws: er wordt een lasergame-arena ingericht op de plek waar nu nog het midgetgolf terrein is. "Ook kleine kinderen moeten daar kunnen lasergamen. Bij de bekende lasergames heb je een zwaar harnas aan, maar dat hoeft hier niet. Je hebt alleen een geweer nodig, ideaal dus voor kleinere kinderen."

Waar het pretpark in normale jaren vanaf mei of juni de gedane investeringen al terug gaat verdienen, zal dat dit jaar pas op z'n vroegst na de zomer zijn: "In normale jaren hebben we in het voorjaar veel schoolreisjes. Dan komen er vele tienduizenden kinderen met hun klas naar De Waarbeek, nu hebben we de reservering van zo'n 10.000 kinderen binnen, maar het is nog maar de vraag hoeveel schoolreisjes door kunnen gaan. En of geannuleerde schoolreisjes alsnog in september of oktober worden gehouden."

icon_main_info_white_glyph

Hengeloos Peil

Dinsdag 20 april is Kevin Moespot te gast in Hengeloos Peil. Van 19 tot 20 uur te volgen via 1Twente.nl en vrijdag 23 april tussen 22 en 23 uur op het tv-kanaal van 1Twente.

Beperkingen

Moespot moet niet nog zo'n jaar als vorig jaar meemaken. Toen mikte hij op 150.000 bezoekers, maar kwam er uiteindelijk nog niet de helft. Dat had te maken met het feit dat het park maar een beperkt aantal bezoekers toe mocht laten. "We zaten wel steeds zo vol mogelijk. Telkens als er gezinnen vertrokken, stonden de volgende al weer klaar. Maar hopelijk hebben we straks ook die beperking niet meer."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.