Corona in Twente

Avonturenpark Hellendoorn wil na testdag zo snel mogelijk weer open

Pretparkfanaten en achtbaanfans kwamen zaterdag volop aan hun trekken. Avonturenpark Hellendoorn was namelijk sinds lange tijd weer een dagje open. Het pretpark deed mee aan een zogenaamde pilot van testopeningen. Bezoekers die naar binnen wilden, moesten wel eerst een negatieve coronatest overleggen. De organisatie kijkt tevreden terug op het verloop van de testdag en wil zo snel mogelijk weer 'normaal' open.

1Twente-stagiair en verslaggever Stan Niemeijer vertelt over de testdag bij Avonturenpark Hellendoorn:

"We zijn er blij mee om ons steentje bij te kunnen dragen bij de heropening van onze branche, maar de manier mag anders. Zonder test heeft de voorkeur en dan niet één dag, maar meerdere dagen", zegt marketingdirecteur René Peul. "Vooraf waren we wel een beetje sceptisch, maar het is erg goed verlopen. Daar ben ik erg blij mee. Alle attracties draaiden, waaronder de nieuwe achtbaan."

Het proces van de ingangscontrole vereiste wel de nodige aanpassingen. "Normaal scannen we alleen het entreekaartje. Nu moesten we ook nog de negatieve test scannen, wat voor extra vertraging zorgt als je binnenkomt."

Kijk naar een videoverslag van de testdag:

Publiek

De aanwezige bezoekers reageerden dolenthousiast dat ze eindelijk weer een 'ride' konden maken in hun favoriete attractie. Er werd wel verdeeld gereageerd op het vooraf moeten testen op corona, waardoor de evenementenbranche straks mogelijk weer open kan. "Het zou op deze manier kunnen, maar ik hoop dat als iedereen is gevaccineerd we met z’n allen gewoon weer naar een pretpark kunnen zonder sneltesten," aldus één van de bezoekers.

icon_main_quote_red_glyph

"In de meivakantie willen we echt los, dus zonder zo’n test vooraf. Dus gewoon met anderhalve meter net als vorig jaar. Dat kunnen we prima aan"

René Peul, marketingdirecteur Avonturenpark Hellendoorn

Afwachten

Er kwam zaterdag iets minder publiek naar Hellendoorn dan gedacht. Zo'n 1500 bezoekers bezochten de testdag, terwijl op maximaal 2000 mensen was gerekend. Het bezoek bestond vooral uit pretparkfanaten die de nieuwe achtbaan wilden uitproberen. Voor families met kinderen leek vooraf testen een heel gedoe. Die bleven nog weg en wachten blijkbaar af tot het park weer opengaat en er meer mogelijk is.

Als het aan het attractiepark ligt, dan gaan de deuren zo snel mogelijk iedere dag weer open. "In de meivakantie willen we echt los, dus zonder zo’n test vooraf. Dus gewoon met anderhalve meter net als vorig jaar, dat kunnen we prima aan", aldus René Peul.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.