Verkeer
Stuur appje
Zoek

GGD-test is niet meer nodig, maar meeste testlocaties blijven open

Corona zelftest pixabay
Zelftesten zijn redelijk betrouwbaar, maar zitten er soms naast.
Beeld: Pixabay

Na een positieve zelftest is het vanaf vandaag niet meer nodig om naar de GGD te gaan om te controleren of je daadwerkelijk besmet bent met het coronavirus. Toch houdt de GGD Twente de meeste testlocaties de komende tijd open.

'We blijven bereikbaar voor iedereen'

In Twente blijven de GGD-testlocaties in Enschede, Hengelo, Almelo, Goor, Oldenzaal en Nijverdal open. Wel wordt het aantal testlijnen afgebouwd en zijn huisartsen in Holten gestopt met testen. "We blijven bereikbaar voor iedereen, ook als je een thuistest niet vertrouwt", zegt een woordvoerder van de GGD Twente. Hoeveel mensen nog van de officiële GGD-test gebruik gaan maken, zegt hij niet te kunnen voorspellen. "Voor ons is het ook zoeken, maar we kunnen daar goed op schakelen."

“We blijven bereikbaar voor iedereen, ook als je een thuistest niet vertrouwt.”

Zelftesten

Bij een positieve zelftest geldt nog wel steeds het advies om in isolatie te gaan, om zo anderen niet besmetten. Voor zorgpersoneel of kwetsbare mensen die zichzelf niet kunnen testen, blijft een GGD-test mogelijk. "De zelftesten zijn redelijk betrouwbaar, maar zitten er soms naast", zegt epidemioloog bij het Radboudumc Alma Tostmann bij de NOS.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.