Wij zijn 1Twente!

echt Twents.

Wij zijn journalisten, beeld- en radiomakers. Bij ons werken veel jongeren, een paar ouderen, professionals, vrijwilligers en stagiaires. Die bonte verzameling mensen werkt dagelijks met elkaar aan mooie en informatieve verhalen voor de inwoners van onze stad en streek.

De verhalen uit de stad

We doen onderzoek naar stadsthema’s, we maken televisie en radio en zorgen ervoor dat je ons overal tegenkomt. Kom maar eens kijken of meedoen bij 1Twente en maak kennis met onze presentatoren, dj’s, verhalenvertellers, cameramensen en technici.

De basis voor onze journalistieke inspanningen worden gevormd door:

1. Serial Investigative Journalism – onderzoek

2. Verdieping en context. We geven nieuws betekenis

3. Actuele nieuwsvoorziening, eerstelijns nieuws.

De uitwerking:

a. We kiezen nadrukkelijk voor een publieksgerichte benadering. We zien onze omroep als intermediair tussen bevolking en bestuur, geven een stem aan individuele burgers plaatselijke instellingen en verenigingen. We richten ons op de natuurlijke habitat van de burger: waar hij woont, werkt, leeft, inkopen doet, uitgaat, sport en onderwijs volgt.

b. De lokale omroep staat midden in de plaatselijke samenleving en wil gekend en herkenbaar zijn als de informatie- en gespreksbron voor en van de Enschedeër. We zijn de huiskamer van de stad.

c. Daaruit volgt dat bereik en impact hand in hand gaan. We gaan in eerste instantie niet voor de ‘quick wins’, maar voor context en verdieping en uiteindelijk voor beweging.

d. We ontwikkelen een multi- en crossmediale werkwijze en willen alle mogelijke kanalen gebruiken om onze verhalen onder de Enschedese bevolking te verspreiden.

e. We ontplooien eveneens fysieke activiteiten als debatten, ontmoetingen, masterclasses en als we het zinvol achten zelfs fietstochten.

f. We zijn onafhankelijk en maken de nieuwsselectie en de keuzes van de stadsthema’s vanuit die positie.

g. We geloven in de vorming van een streekomroep die de juiste omvang heeft om de noodzakelijke professionalisering van de lokale omroepen gestalte te geven. Wij hebben de ambitie om een leidende rol te spelen in de streekomroep voor Twente.

h. In samenwerking met de hogescholen Saxion en Windesheim, de universiteiten van Twente en Münster werken wij aan de vestiging van een kenniscentrum voor lokale journalistiek (ook grensoverschrijdend).

Maak kennis

We zijn dagelijks in beeld, je kunt ons overal horen over onderwerpen die de mensen in onze stad aangaan. We maken niet alleen verhalen over, maar ook met de mensen. Wij zijn 1Twente.

Ben je geïnteresseerd in wat wij doen, hoe we dat doen of wil je meewerken aan het multimedia merk van Twente? Neem dan contact met ons op!