Verkeer
Stuur appje
Zoek

Attractiepark De Waarbeek wil in de toekomst meer thema's en heftigere attracties

Liefhebbers van Attractiepark De Waarbeek, groot of klein, kunnen weer zwieren en zwaaien. Dit paasweekend was de seizoenstart van het pretpark in Hengelo met twee nieuwe attracties; een Twekky's dierenmolen en Pelle's uitkijktoren die uitzicht over het park geeft. Dit jaar is het groot feest, want De Waarbeek bestaat honderd jaar. Om dat te vieren, komt het pretpark deze zomer met een familiefestival. Er is flink in de buidel getast, want de Alpenzusjes en Snollebollekes komen naar Hengelo.

Tegenslagen

Eigenaar Kevin Moespot oogde tevreden op de eerste dag bij de opening. "Met al onze nieuwe en nostalgische attracties gaan we er een knallend seizoen van maken." Er moest de afgelopen maanden nog wel veel werk worden verzet en dan waren er ook nog de nodige tegenslagen. Zo werd de nostalgische zweefmolen geveld door een boom die omwaaide tijdens een storm. De attractie raakte dermate beschadigd dat repareren niet meer mogelijk was en ook onverantwoord. "Veiligheid boven alles."

Tot overmaat van ramp werd er ook nog ingebroken in De Waarbeek, waarbij flinke vernielingen werden aangericht en met tienduizenden euro's schade tot gevolg. "Wat allemaal fout kon gaan, is allemaal fout gegaan en het was een race tegen de klok om alles af te krijgen. We zijn donderdag nog tot half 11 's avonds bezig geweest."

Oudste achtbaan

Het pretpark in Hengelo staat bekend om zijn nostalgische attracties. In de loop der jaren zijn er al veel klassiekers verdwenen. Dit komt door wet- en regelgeving die steeds strenger wordt. "Het heeft soms niet eens te maken met de staat van een attracties, maar op een gegeven moment moet er zoveel veranderd worden, dat upgraden niet meer mogelijk is," zegt Moespot.

In Hengelo staat de oudste stalen achtbaan van Nederland, de Rodelbaan, gebouwd in 1930. Niet helemaal de oudste ter wereld, want dat is de Montaña Suiza (gebouwd in 1928) die staat in pretpark Monte Igueldo, in San Sebastián, in Spanje. De achtbaan in Hengelo is dus een klassieker en daarmee ook een publiekstrekker. Wat Moespot betreft, zal dat ook zo blijven. "Die gaan we zeker niet zomaar wegdoen, als die ooit wegmoet vanwege nieuwe regelgeving, dan wordt dat een heel gevecht en een rechtszaak."

“Tot een jaar of 12 is het perfect bij De Waarbeek, maar we willen dat de tiener van een jaar 14 ook nog met zijn kleine broertje of zusje meewil.”

Blijven vernieuwen

Moespot wil blijven vernieuwen en investeren in het park. Vorig jaar werd er een dinogebied geopend met twee nieuwe attracties. "Dat is écht een gouden zet geweest. Als je kijkt hoe blij mensen daarmee zijn. Dino's zijn tijdloos en het is een begin van uitbreiden van themagebieden bij De Waarbeek."

De volgende stap wordt een heftige attractie als het aan Moespot ligt. Dat moet dan een attractie zijn voor met name tieners. "Tot een jaar of 12 is het perfect bij De Waarbeek, maar we willen dat de tiener van een jaar of 14 ook nog met zijn kleine broertje of zusje meewil. "We weten nog niet precies wat het wordt, maar er gaat zeker iets komen!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.