Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lintjes, ridders en vuurwerk: Nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn met veel spektakel geopend

In Avonturenpark Hellendoorn is vrijdag de nieuwe attractie Ridderstrijd officieel in gebruik genomen. De attractie werd al een paar weken getest, maar werd nu echt geopend voor het grote publiek.

Als ware King Arthurs trokken parkdirecteur Rens-Jan van Vliet en burgemeester Jorrit Eijbersen van Hellendoorn een zwaard uit een grote steen. Met veel confetti, ridders en vuur werd de achtbaan in gebruik genomen.

Lintjes

De achtbaan heeft een aantal weken al testgedraaid, maar vandaag was dan echt de officiële opening. Naast acteurs die zich voordeden als ridders, waren er ook echte 'ridders' aanwezig bij de opening; vijftien bewoners uit de gemeente Hellendoorn kregen van burgemeester Jorrit Eijbersen een lintje opgespeld voor hun goede werk voor de lokale samenleving.

Ridderstrijd

De achtbaan Ridderstrijd gaat over vier ridders die de strijd aan gaan met Balagos, een draak die het dorp van de ridders wil slopen. Met ruim vijftig kilometer per uur draaien de karretjes over de ruim 420 meter lange achtbaan. “Uiteraard winnen ze uiteindelijk de strijd”, zegt Rens-Jan van Vliet, directeur van Avonturenpark Hellendoorn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.