Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eeuwig lid van Solar Team Twente rijdt al jaren mee voorin het konvooi: ‘Gewenning helpt tijdens de race’

Van eeuwige leden tot liefdesrelaties. In het Solar Team is niets uit te sluiten. Coen Hartjes, teamlid sinds 2015, zag het allebei. Mocht er nog een nieuwe aflevering komen waarbij hij meehelpt dan is hij zo’n tien jaar lid van het studententeam. Hij leerde zijn huidige vriendin kennen bij de eerste editie.

Tijdens de race rijdt Hartjes in de volgwagen achter de auto. Dat doet hij al een aantal edities. “Voor dit soort functies is het handig als je ervaring hebt. Ik ken het parcours precies en hoe je moet rijden.” Hij was een van de coureurs in 2015 en zag tot zijn leedwezen dat Delft hem in de laatste fase van de race inhaalde.

Rivaliteit

De rivaliteit tussen Solar Team Twente en het Brunel Solar Team is er eentje van jaren. “Het team uit Delft heeft zo vaak gewonnen dat ze automatisch de ‘bad guy’ zijn geworden”, zegt Hartjes. “Dat maakt het zo fijn dat we dit jaar net voor Delft zijn geëindigd. Ook voor de leden die niet mee waren.”

Tijdens de editie van 2015 werden er ook geintjes uitgehaald met de Nederlandse concurrent. “Ze hadden een scoutingsauto die iedere ochtend een uur voor uit reed. Die passeerde ons dus ’s ochtends met keiharde muziek. Wij vonden het toen grappig om voor de finish de muziekspeakers te ‘lenen’ en daarmee over de streep te rijden”, lacht Hartjes. “Uiteindelijk weet ik niet eens of ze het doorhadden, maar wij hebben er flink om moeten lachen.”

Liefde

Voor Hartjes was het avontuur bij het zonneteam ook op relationeel gebied positief . Hij ontmoette zijn vriendin en presentator van het 1Twente-programma Emma van Geel tijdens zijn editie. “We kenden elkaar al wel via vrienden, maar tijdens de editie zijn we ook close geworden en konden we veel over het team met elkaar kletsen.”

Nu kijken beide de editie van 2023 vanaf de zijlijn in Nederland. Hartjes kon door een verbouwing thuis minder tijd en energie stoppen in het team zoals hij dat normaal deed. “Gelukkig heb ik Emma waardoor ik nog veel informatie meekrijg.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.