Enschede

VIDEO | “Lot 750 medewerkers Vredestein al in 2008 bezegeld”

Apollo Vredestein werd naar Hongarije gelokt. Dat was de strekking van een artikel in TC Tubantia van afgelopen zaterdag. Journalist Wilco Louwes deed onderzoek en ontdekte een deal tussen Apollo Tyres en de Oost-Europese staat, gesloten in 2008. Hongarije pompte miljoenen in dat bedrijf in ruil voor een fabriek met 1000 arbeidsplaatsen. Die fabriek kwam er toen niet, Apollo nam wel Vredestein over. De deal lag er en nu wordt die verzilverd. In 1Twente Vandaag lichtte hij dat onderzoek vanmiddag toe.

455395 DSCF1457
Ernst Bergboer | 1Twente

Waarom die fabriek in 2008 niet is gebouwd, is lastig te achterhalen, volgens Louwes. âFeit is wel dat Hongarije in 2008 een deal met Apollo Tyres sloot om 200 miljoen te investeren in een fabriek in dat land.â Dat ging destijds opeens niet door - als gevolg van de economische crisis, zo beweert het bedrijf - maar wat wel gebeurde is dat Apollo Tyres een jaar later Vredestein kocht. âTerwijl Hongaarse, Slowaakse gemeenten in de rij stonden om die fabriek binnen te halen. Daar was wel iets raars aan de hand.â

Hongaarse archievenLouwes dook de Hongaarse archieven in om te achterhalen wat daar destijds precies gespeeld heeft. âHet is namelijk niet zo dat ze daar per se naartoe wilden, er lag gewoon een kant-en-klare deal. Ik wilde weten waarom die fabriek toen niet is doorgezet.â De precieze reden is niet bekend, maar er waren verkiezingen ophanden. âDie president kon wel mooi zeggen dat hij 1000 banen had gecreëerd in een achtergesteld gebied in Hongarije. De oppositie stak daar een stokje voor een organiseerde een referendum. Dat ging Apollo te lang duren, stelt Louwes, en er is gekozen voor een andere strategie. Doel bleef die Europese markt op te gaan.

Lot bezegeldDie andere strategie betekende de koop van Vredestein. Maar die deal lag er nog wel altijd. Daar was het lot, aldus Louwes, van de Enschedese bandenfabrikant feitelijk bezegeld. Inmiddels is 750 medewerkers van Apollo Vredestein ontslag aangezegd en wordt de productie naar Hongarije verplaatst.

Het artikel in TC Tubantia is voor abonnees online te vinden. Het hele interview met Wilco Louwes bij 1Twente Vandaag vindt je hieronder.
Beeld: Henk ten Harkel, © 1Twente