Corona in Twente

Groen licht voor zes proefconcerten in Metropool

Zittend, op anderhalve meter en met bewijs van een negatieve coronatest, maar het kán weer: concerten bezoeken in poppodium Metropool. Onder strikte voorwaarden mogen de locaties in Enschede en Hengelo zes testevenementen huisvesten, van 22 tot 24 april.

326236 metropool
Een concert in Metropool: met mag weer, al zal het er anders uitzien als op deze archieffoto. © 1Twente

'Verantwoord en voorzichtig'

Het kabinet gaf dinsdag groen licht om te beginnen met deze proeven. Onder meer musea, dierentuinen, sportgelegenheden en dus ook poppodia mogen onder strikte voorwaarden weer bezoekers ontvangen. "Verantwoord en voorzichtig", noemt coronaminister Hugo de Jonge het.

icon_main_quote_red_glyph

"Voor Metropool betekent dat een maximaal aantal van 70 bezoekers per concert"

Guido de Jongh, poppodium Metropool

'Iedereen moet blijven zitten'

"Voor Metropool betekent dat een maximaal aantal van 70 bezoekers per concert", zegt Guido de Jongh van Metropool. Zij mogen alleen met een negatief testresultaat naar binnen. Die sneltest moet voor aanvang worden gedaan bij een teststraat van Stichting Open Nederland. "Tijdens de concerten moeten bezoekers blijven zitten, op anderhalve meter afstand."

Kaarten gaan hard

De zes uitvoeringen worden verdeeld over de Hertog Jan Zaal in Enschede en de Jupiler Stage in Hengelo. Het gaat om optredens van Wies, T-5, Graceless, Minka, S10, Altin Gün. De Jongh: "Kaarten zijn vlak na het groene licht in de verkoop gegaan." Een bezoek aan de website van het poppodium leert dat één van de proefconcerten luttele momenten later al uitverkocht is.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.