Corona in Twente

Twentebad heeft week de tijd om zwemles voor 1.200 kinderen in te plannen

Zwemlessen voor de jeugd mogen vanaf volgende week weer. Ook het Twentebad start dinsdag 16 maart de lessen weer op. Hoeveel voeten het in de aarde heeft, wanneer je voor zo’n 1.200 kinderen lessen moet inplannen, weet Celeste Maholetti over een paar dagen.

Vijf extra leraren

De marketingmedewerkster van het Twentebad is samen met enkele collega's belast met die schone taak. En dat niet alleen. 70% van de ouders heeft aangegeven graag in aanmerking te komen voor extra lessen, om de verloren tijd weer enigszins in te halen. Ook die mogen ze het rooster ‘infietsen’. Naast het vaste aantal eigen zwemleraren heeft het Twentebad ook nog vijf externe leraren ingevlogen om alle uren gevuld te kunnen krijgen.

Maholetti, die vroeger zelf zwemles gaf, weet waar de leraren de meeste aandacht aan moeten besteden: “De kinderen hebben sinds medio december geen les meer gehad, zo’n drie maanden dus. De aangeleerde techniek vergeten ze niet zo snel. Het probleem zit ‘m meer in de conditie en in de eventuele angst die ze weer moeten overwinnen. In Hengelo bieden we daarom extra lessen aan, met name in de avonduren. Elk kind kan wekelijks één les extra krijgen. Meer ruimte hebben we niet.”

icon_main_quote_red_glyph

"De techniek vergeten ze niet zo snel. Het probleem zit ‘m meer in de conditie en in de angst die ze weer moeten overwinnen."

Celeste Maholetti

Diploma vóór de vakantie

De meeste ouders willen volgens Maholetti graag dat hun kind zijn of haar diploma heeft voor de zomervakantie begint. Vandaar dat hoge percentage ‘extralessers’: “Als er geen corona was geweest, hadden veel van deze kinderen hun diploma natuurlijk al lang gehad.”

Het is voor Maholetti en haar collega’s een geluk bij een ongeluk dat er nog geen volwassenen mogen zwemmen, waardoor er veel ‘loze uren’ ter beschikking staan van de jongste jeugd. De lessen beginnen direct na schooltijd en gaan tot in de avond door.

'Ouders, maak maar een ommetje'

De ouders mogen niet binnen op hun kind wachten, laat staan dat ze les van nabij kunnen volgen. “Nee, ze moeten bij de ingang hun kinderen afgeven en na afloop mogen ze hen weer ophalen bij de garderobe. In de tussentijd kunnen ze buiten of in de auto wachten. Of natuurlijk een ommetje maken. Dan zijn ook zíj gezond bezig”, lacht Maholetti.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.