Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fietser en automobilist rijden elkaar na werkzaamheden Twentebad niet langer in de wielen

230330 twentebad herinrichting 1 UNIHORN
Er komt plek voor 444 fietsen bij het Twentebad
Beeld: unihorn

Voor fietsers wordt het straks veiliger rond het Twentebad en voor automobilisten wordt het makkelijker op drukke dagen een plekje te vinden. Dat allemaal dankzij de werkzaamheden waarmee aannemer Strukton op woensdag 5 april, in opdracht van de gemeente Hengelo, gaat beginnen. De werkzaamheden moeten voor de zomervakantie klaar zijn.

Toegenomen drukte

De afgelopen tien jaar is het aantal bezoekers van het Hengelose bad op jaarbasis met 100.000 gestegen. Die toegenomen druk maakt ingrijpen noodzakelijk. De huidige parkeerplaats staat regelmatig vol. Om parkeren langs de weg te voorkomen, wordt het parkeerterrein voor auto’s daarom verbeterd en uitgebreid. Er komen 57 parkeerplaatsen voor auto’s bij, dat brengt het totaal op 309 parkeerplekken.

Dichtbij de entree komen ook parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanaf die parkeerplaatsen kunnen zij drempelloos met rolstoel of rollator het Twentebad binnenkomen.

“We zorgen voor een veiligere verkeerssituatie, een betere bereikbaarheid én minder overlast voor de buurt.”

'Kom met de fiets'

Wethouder Hanneke Steen vraagt bezoekers straks zoveel mogelijk op de fiets te komen: "Dat wordt na de herinrichting een stuk aantrekkelijker. Auto’s die komen vanaf de Lage Weide rijden straks niet meer voor het bad langs, maar over het parkeerterrein. De bestaande weg langs het Twentebad wordt een fietspad. Langs het nieuwe fietspad en bij de entree komen 444 fietsparkeerplekken. Hiermee wordt de situatie voor fietsers en mensen die van én naar het parkeerterrein lopen, een stuk duidelijker en veiliger."

Ze is enthousiast over de nieuwe inrichting: "Dit is op meerdere gebieden goed nieuws. We zorgen voor een veiligere verkeerssituatie, een betere bereikbaarheid én minder overlast voor de buurt."

icon_main_info_white_glyph

Van alle markten thuis

Leuk weetje: de stenen die bij de uitbreiding van de parkeerplaats worden gebruikt komen rechtstreeks van het oude marktplein.

'Bad blijft komende tijd goed bereikbaar'

Strukton start op 5 april met de werkzaamheden, die in fases worden uitgevoerd. Ilija Melisie, manager van het Twentebad, verzekert dat het Twentebad tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar én toegankelijk blijft voor iedereen. De werkzaamheden moeten voor de zomervakantie klaar zijn. Op de site van de gemeente Hengelo vind je meer informatie over de herinrichting en fasering van de werkzaamheden.

Hieronder een impressie van hoe het er straks uit gaat zien:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.