Corona in Twente

Twentebad weer open: 'Mensen rijden een uur voor 3 kwartier zwemmen'

Sinds de lockdown is het stil in de Twentse zwembaden. Toch kunnen zwemliefhebbers vanaf deze week weer hun vlinderslag of borstcrawl oefenen. Het Twentebad in Hengelo heeft namelijk besloten het buitenbad weer te openen. Dinsdag zwommen de eerste liefhebbers hun baantjes. “We zijn blij dat het weer kan", zegt teamleider Erik Olde Hampsink.

Buitenbad

Het Twentebad is het eerste zwembad in de regio dat het buitenbad opengooit. Andere Twentse zwembaden wachten nog even. “We hebben eerst toestemming gevraagd aan de Veiligheidsregio Twente. Van hen kregen we groen licht en toen zijn we zo snel mogelijk begonnen met alles regelen”, zegt Olde Hampsink.

Niet naar de wc

Om het buitenzwemmen zo geordend mogelijk te laten verlopen, geldt er een aantal strenge regels. Zo moeten badgasten een tijdslot reserveren. Zij krijgen vervolgens drie kwartier de tijd om hun baantjes te trekken. Per uur mogen er maximaal vijfentwintig zwemmers in het buitenbad. "Ze mogen niet naar binnen, moeten anderhalve meter afstand houden en ze kunnen niet douchen. Ook is het niet mogelijk om naar het toilet te gaan”, zegt Olde Hampsink.

Zwemles

Maar dat weerhield de echte liefhebber er niet van om de afgelopen dagen een duik te nemen in het gemiddeld 25 graden warme water. Volgens Olde Hampsink is het bad dagelijks open van 8.00 tot 17.00 uur en zijn de meeste uren aardig gevuld. "Toch is er nog ruimte genoeg voor mensen om een plek te reserveren à 2,50 euro per 3 kwartier. Sommigen hebben er wel een autorit van een uur voor over om hier 3 kwartier te zwemmen."

Voor zwemlessen is het buiten nog te koud, zegt de medewerker van het zwembad: "We hopen dat we snel weer binnen kunnen zwemmen. Dan ook zijn de kinderen die bij ons lessen volgen weer van harte welkom."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.