Corona in Twente

Wijkracht zorgt dat oudere tegen kleine bijdrage op prikplek in Almelo komt

Wijkracht gaat tachtigplussers die een corona-vaccinatie moeten halen in Almelo en zelf geen vervoer kunnen regelen halen en brengen. De welzijnsinstelling heeft deze vervoersdienst opgezet met hulp van vrijwilligers, nadat vorige week duidelijk werd dat sommige ouderen verstek laten gaan bij hun vaccinatie puur en alleen omdat ze niet in Almelo kunnen.

363854 vaccinatie
Wijkracht gaat tachtigplussers die een corona-vaccinatie moeten halen in Almelo en zelf geen vervoer kunnen regelen halen en brengen. © 1Twente

Vervoersdienst

Wijkracht-woordvoerder Robin Menduapessy: "Veel mensen lukt het om zelf, of met hulp van naasten, voor de corona-vaccinatie naar de priklocatie in Almelo te komen. Er zijn er echter ook die het níet lukt. Hiervoor hebben wij nu, met hulp van vrijwilligers, een vervoersdienst opgezet."De doelgroep kan eenvoudig een afspraak maken, legt Menduapessy uit: "Bel of mail minimaal twee dagen voorafgaand aan de vaccinatie naar Zorgloket van de gemeente via tel. 074-245 91 31 of zorgloket@hengelo.nl. Er staat slechts een kleine bijdrage tegenover om de kosten van de benzine te dekken. Inwoners die in bezit zijn van een taxivervoer-pas via de WMO kunnen rechtstreeks met vervoerder Brookhuis het vervoer regelen."

Hoogbejaarde Hengelosen

Ook in andere Twentse gemeenten zijn inmiddels vrijwillige vervoersdiensten van de grond gekomen. Zo worden in Twenterand ouderen door ANWB AutoMaatje gereden. Deze vervoersservice bestaat al enige jaren, maar komt nu bijzonder goed van pas. Ook hier betalen de klanten slechts een minimaal bedrag om de benzinekosten te dekken.

Na een artikel eind vorige week in Tubantia over twee Hengelose vrouwen van 94 en 96 jaar, die geen idee hadden hoe ze voor hun prik in Almelo moesten komen, namen 25 lezers contact op met de krant en gaven aan de vrouwen gratis naar sporthal De Schelfhorst in Almelo te willen rijden, waar momenteel de Twentse tachtigplussers gevaccineerd worden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.