Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rust na rellen in binnenstad keert terug: glazenzetters al aan het werk

Whats App Image 2021 01 24 at 21 49 04 2
Vuurwerk aan het begin van de avond op de Oude Markt
Beeld: Ken Moss

De rust is wedergekeerd in het centrum van Enschede. Af en toe rijdt er nog een ME-busje of een politieauto langs om de boel in de gaten te houden. Sommige bewoners in de binnenstad kunnen het niet laten om toch even hun hond uit te laten, al is het om een glimp te krijgen van de schade die de relschoppers hebben aangericht.

De eerste glazenzetters zijn ook al aanwezig om de kapotte ruiten af te plakken. "Ik zat via het nieuws de rellen te volgen en zei nog tegen mijn vrouw: 'ik hoop dat ze het rustig houden'. Toen werd ik toevallig gebeld en moest ik naar de Primark", zegt een glazenzetter tegen correspondent Ken Moss. 
"Het is prima als je ergens voor staat of demonstreert, maar dat doe je niet door te vandaliseren."

Wglas
Glazenzetters bij Primark
Beeld: Ken Moss

"Ik hoopte dat de we dans zouden ontspringen, maar helaas is dat niet gelukt. Het scheelt dat de schade nog redelijk meevalt. Een raam is kapot, een ander heeft een sterretje en de derde is licht beschadigd. We zijn er nog goed mee weg gekomen, het had erger kunnen zijn", aldus de filiaalmanager van de Primark, die tussendoor met agenten en de glazenzetter in gesprek is.

De politie houdt nog tot in de nacht toezicht in de binnenstad. "We rijden rond en houden alles in de gaten", laat een agent aan correspondent Ken Moss weten. "We houden checks. Het lijkt nu in ieder geval rustig te zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.