Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo realiseert bijzonder bos aan Bleskolksingel: ‘Mensen bestellen een boom en planten deze zelf’

240404 geborenbos almelo
Beeld: Stichting Nationale Boomfeestdag

In samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag creëert de gemeente Almelo een Geboortebos aan de Bleskolksingel. Eind november kunnen ouders, verzorgers, grootouders, families en vrienden hier een boom planten als geschenk voor een kind of kleinkind.

Stichting Nationale Boomfeestdagen heeft als doel om ieder kind op te laten groeien in een groene en gezonde omgeving. Door de jaren heen zijn er al meerdere Geboortebossen gerealiseerd, verdeeld over heel Nederland. In het Geboortebos worden verschillende boom- en struiksoorten geplant die uiteindelijk uitgroeien tot een bos die de Almeloërs kunnen bezoeken.

Het idee

Het idee van het Geboortebos was al bekend bij de gemeente Almelo, vertelt woordvoerder Ira Hasp van de gemeente. “Maar een geschikte locatie bepalen heeft veel tijd nodig.” Naast het Geboortebos wordt een Herdenkingsbos aangelegd waar ruimte is om bomen te planten ter nagedachtenis voor een dierbare.

Boomplantdag

Tijdens de boomplantdag op 27 november worden de eerste bomen aan de Bleskolksingel in de grond gezet. “Het is de bedoeling dat de mensen voor de plantdag een boom of struik bestellen die zij vervolgens zelf mogen planten.” Alle deelnemers krijgen als herinnering aan deze dag een certificaat met hierop de naam en geboortedatum van het kind.

icon_main_info_white_glyph

Geboortebos in Almelo

Meer informatie over Geboortebossen en Boomfeestdagen? Zie website van Stichting Nationale Boomfeestdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.