Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose raad gunt 1Twente zendmachtiging, maar hoopt op nieuwe plek vrijwilligers AAVisie

Raadszaal
Beeld: 1Twente

De gemeente Almelo gaat het commissariaat van de media adviseren de zendmachtiging aan 1Twente te verstrekken als opvolger van de Lokale Omroep Almelo, in de volksmond ook wel AAVisie. De licentie geldt voor de komende 5 jaar.

Aan het besluit gingen maanden van vooral warrige en vaak emotionele discussies in de gemeenteraad vooraf. De weerstand bij fracties die Lokale Omroep Almelo steunden, woog uiteindelijk niet op tegen de conclusies van een onafhankelijke toetsingscommissie die beide aanvragers voor de licentie in Almelo moest beoordelen.

Dinsdagavond stemde de raad met een ruime meerderheid van 22 stemmen voor het collegevoorstel om met 1Twente in zee te gaan. 12 raadsleden stemden tegen het collegevoorstel om 1Twente de zendmachtiging te verstrekken. Eén raadslid kon door afwezigheid geen stem uitbrengen.

Lager pitje

1Twente opende vorig jaar een redactie in Almelo in het Huis van Katoen en Nu, maar moest de activiteiten vanaf 1 januari noodgedwongen op een lager pitje zetten. Reden was uitstel van het verstrekken van de licentie door het commissariaat van de media. Die had meer tijd nodig om nieuw ingebrachte aanvragen door onder andere AAVisie te beoordelen.

Vrijwilligers

Voor AAVisie zijn de druiven zuur nu de stekker er na 35 jaar uit gaat. Meerdere fracties spraken de hoop uit dat er op een of andere wijze nog plek is voor de vrijwilligers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.