Verkeer
Stuur appje
Zoek

Inwoners Beckum, Oele en binnenstad mogen volgend jaar óók geld aanvragen voor groenere leefomgeving

230901 van grijs naar groen wessex 2 FOTO FRANKLIN VELDHUIS
De bewoners van Thiemsland in de wijk Woolde vroegen vier jaar geleden met succes geld aan voor de vergroening van hun buurt.
Beeld: Franklin Veldhuis / 1Twente

Bewoners van Beckum, Oele en de Hengelose binnenstad mogen volgend jaar ook plannen indienen voor het vergroenen van hun leefomgeving. Inwoners van Woolde, Noord, Slangenbeek, Wilderinkshoek, Groot Driene, Hengelose Es en Berflo Es hebben hun wijken al vergroend met geld uit potje 'Van Grijs naar Groen' en vanaf deze maand is de Hasseler Es aan de beurt.

Grijs naar groen

De gemeente Hengelo stelt 75 duizend euro beschikbaar voor een plan in Beckum of Oele en nog eens 75 duizend voor een project in de binnenstad. Volgend jaar kunnen bewoners plannen indienen om meer groen te creëren op plekken die momenteel nog grijs zijn.

Hoewel het project eigenlijk dit jaar zou aflopen, wordt het nu dus verlengd om ook bewoners van Beckum, Oele en binnenstad de kans te geven hun omgeving groener te maken. Middels een verkiezing kan er gestemd worden op de ingediende plannen. Het initiatief met de meeste stemmen wordt door de gemeente uitgevoerd.

Project verlengd

Eerder waren Beckum, Oele en de binnenstad uitgesloten van deelname aan het project. Volgens de gemeente was de binnenstad al vergroend door de herontwikkeling van het marktplein en de aanleg van een park rondom de Lambertusbasiliek.

Nu komt de gemeente echter op deze beslissing terug: "We vinden het belangrijk dat álle inwoners van Hengelo de mogelijkheid krijgen om hun directe leefomgeving te vergroenen", schrijft de gemeente in een brief aan de gemeenteraad.

Het eerste 'grijze' gebied dat vergroend werd, bevond zich aan de Wessex in Thiemsland. Nabij de flat Paladijn, Huys Hengelo en het Bevrijderslaantje werd een stuk asfalt omgetoverd tot een groen gebied met bloemen, gras en bomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.