Verkeer
Stuur appje
Zoek

Band van Almelose kroegbaas bezorgt jury en publiek kippenvel tijdens Battle of the Bands

231110 toon eppink battle of the bands
Beeld: Ernst Bergboer

Twee afleveringen op rij slaagt Almeloër Toon Eppink erin om een plek in de top drie te bemachtigen met de band The Fortunate Sons in het muziekprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. Met een cover van Creedence Clearwater Revival zorgen de vier rockers niet alleen voor een enthousiast publiek, maar ook kippenvel bij de jury.

De band boekte in de eerste aflevering meteen al succes met de wereldhit ‘Have You Ever Seen the Rain’. Na een staande ovatie van het publiek was het tijd voor het woord van de drie juryleden.

Een echte tribute

“Dit is nu waar het programma over gaat”, begon Angela Groothuizen haar jurycommentaar, “Een kroegeigenaar die houdt van Creedence en die dan met z’n vieren heerlijk staan te spelen. Dit is nou echt een tribute.” Met een brede glimlach op het gezicht van de heren sloten zij het eerste optreden af met een totaal van 32,1 punten en voor een derde plek.

icon_main_info_white_glyph

The Tribute: Battle of the Bands

In totaal nemen twaalf bands het tegen elkaar op in het programma The Tribute: Battle of the Bands. In de eerste aflevering gaat het om acht formaties. De jury bestaat uit Angela Groothuizen, Frank van Zoest (Spike) en Cesar Zuiderwijk. Samen met het publiek beoordelen zij de optredens. De band met de minste punten moet het programma verlaten. In de volgende afleveringen komt er telkens een muziekgroep bij. Naast de uiteindelijke winnaar blijven er drie bands over die samen optreden tijdens het concert van The Tribute: Battle of the Bands in het Ziggo Dome.

Afwachten

Voor de Almelose kroegbaas was de uitkomst van de eerste aflevering een grote verrassing. “Het is spannend, omdat er heel veel goeie bands meedoen en dan is het maar afwachten hoe je uit de bus komt.” Voor het optreden van de tweede aflevering kondigde Eppink het nummer ‘Up Around The Bend’ aan. “De titel zegt de mensen vaak niet veel, maar als ze het horen kennen ze het wel.”

231110 toon eppink battle of the bands
Lees ook
Almelose muzikant en kroegbaas in nieuw seizoen Battle of the Bands

It’s the real deal

Na wederom een staande ovatie van het publiek gaven de juryleden opnieuw hoge cijfers voor het tweede optreden van de band afgelopen zaterdag. “It’s the real deal’, oordeelde Spike enthousiast, “Dit is precies hoe een tributeband van de Creedence Clearwater Revival moet zijn. Ik begin van deze band te houden.” Angela Groothuizen sprak de hoop uit dat Eppink met zijn tributeband ver gaat komen in de race naar het Ziggo Dome en Cesar Zuiderwijk vulde aan: “Ik vind het gewoon heerlijk wat jullie doen.” Het publiek gaf de band een 8,8 als cijfer. Met een totaalscore van 33,1 punten eindigde de Fortunate Sons op de eerste plek van de tweede aflevering van ‘The Tribute: Battle of the Bands’.

icon_main_info_white_glyph

Uitzending

Zaterdag 20 januari is de derde aflevering van het muziekprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’ te zien om 20.00 uur op SBS6.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.