Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse Bee Gees veroveren harten van muziekliefhebbers: ‘In het water? Er zit hier wat in het bier'

Bee Gees Forever won in februari de tweede editie van het SBS 6-programma Tribute: Battle of the Bands. De coverband versloeg in de finale de band van Almeloër Toon Eppink, die met zijn act Creedence Clearwater Revival coverde. Door het succes is het bijna volledig Twentse Bee Gees Forever nu ook een bekende naam in het land geworden. Dat merken ze in hun boekingen. Het hoogtepunt komt in april: dan mogen ze vier keer spelen voor een uitverkochte Ziggo Dome.

Martijn Bakker is keyboardspeler én is in de band één van de drie zingende Gibb-broers. “Het is zo’n groot repertoire om te spelen. Vooral de dansbaarheid van veel van hun nummers vind ik heel erg leuk”, zegt Bakker. Na de afgelopen maanden wekelijks voor tv te hebben opgetreden, stond de telefoon de laatste weken roodgloeiend. “We krijgen bijzonder veel boekingen. Tot december zitten we vrijwel vol.”

Twente

De bandleden spelen alsof ze elkaar al jaren kennen, maar dat is maar schijn. Streekgenoot Timothy Deelstra, zanger van Queen Forever, zette de heren bij elkaar. Martijn: “Voor iedere positie in de band werd iemand gezocht. Ik kende de andere leden van de band dus nog niet. Ik ben de laatste die erbij gekomen is.”

Veel bandleden hebben wel een link met Enschede. “Ik ben zelf geboren en getogen in Enschede. De andere bandleden hebben bijna allemaal hier gestudeerd”, aldus de muzikant. Dat ze de Almelose Toon Eppink met 'zijn' coverband troffen in de finale, vindt de Enschedeër een erg leuk detail. "We zijn in deze regio blijkbaar goed in coveren. Of het aan het water ligt?" Hij lacht: "Er zit hier wat in het bier, denk ik."

Battle of the Bands

In het programma Tribute: Battle of the Bands nemen coveracts het tegen elkaar op om uiteindelijk vier keer op te mogen treden in de Ziggo Dome. “Dat is echt een droom. Het hoogst haalbare”. De cijfers van de juryleden logen er niet om. Ceasar Zuiderwijk (Golden Earring), Angela Groothuizen (The Dolly Dots) en Spike (Di-rect) gaven de band een cijfer boven de 9,5.

Twentse fans van de Bee Gees of van Bee Gees Forever kunnen op het Koningsfestival in Enschede hun geluk op: dan zijn Martijn Bakker en zijn mannen een van de hoofdacts.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.