Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloër Toon en z’n band op weg naar Ziggo Dome voor vier optredens in de gedroomde muziekhal: ‘Dit is echt te gek’

Fortunate Sons
Toon Eppink en zijn band tweede in 'battle'
Beeld: SBS Tribute Battle Still

Vanaf de eerste uitzending van The Tribute versie van Battle of the Bands was SBS was duidelijk dat The Fortunate Sons met de Almelose Zanger gitarist Toon Eppink niet voor spek en bonen deelnamen. Maar Bee Gees Forever won uiteindelijk een zinderende finale.

Gedoodverfde favoriet

Even leek het een ietwat opportunistische hint naar The Fortunate Sons toen Bee Gees Forever afsloot met de legendarische wereldhit Tragedy. Eppink en consorten gingen op dat moment nog aan de leiding in de finale. Iedereen wist ook dat de Bee Gees Forever de gedoodverfde favoriet was. Voor The Fortunate Sons voelde de tweede plaats na afloop dan ook allerminst als een ‘tragedy’.

Concurrentie

Uitbater Toon Eppink van Café de Stam aan de Grotestraat moest nog even terugdenken aan het allereerste begin toen hij in de studio van 1Twente op voorhand het optimisme temperde. ”Het is bekend dat de concurrentie groot is. Als we er maar niet na de eerste keer uit zouden vliegen. Dat was niet fijn geweest.” Eppink zelf was uiteraard eerder al op de hoogte van het succes. De opnames hadden eerder plaatsgevonden.

Ster

De band heeft de afgelopen weken overigens talloze enthousiaste reacties gehad op het televisieoptreden. De run op kaarten voor optredens is enorm. Lovende beoordelingen van de jury en presentator Gerard Ekdom tijdens finale-uitzending hebben de ster van de The Fortunate Sons als band in rap tempo doen stijgen. Optredens zijn uitverkocht en worden verlengd met extra concerten. Toon Eppink, Arn Kortooms (bas), drummer Ipo van Drooge en Jan van Bijnen (gitaar) gaan naar de Ziggo Dome waar ze van 12 tot en met 14 april samen met de beste bands van de ‘battle’ vier keer optreden vier keer optreden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.