Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose muzikant en kroegbaas in nieuw seizoen Battle of the Bands

De Almelose kroegbaas Toon Eppink is met de band The Fortunate Sons één van de twaalf deelnemers in het televisieprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. De opnames beginnen binnenkort en het programma is vanaf januari te zien op SBS6, vertelt Eppink in de uitzending van 1Twente Vandaag.

Veel informatie kan de kroegbaas nog niet kwijt over het programma. “Dan wordt het een kort gesprek”, lacht presentator Niels Veurink. Alle deelnemers zijn bekend gemaakt en over twee weken beginnen de opnames in Hilversum.

icon_main_info_white_glyph

The Tribute: Battle of the Bands

In totaal nemen twaalf bands het tegen elkaar op in het programma The Tribute: Battle of the Bands. In de eerste aflevering gaat het om acht formaties. De jury bestaat uit Angela Groothuizen, Frank van Zoest en Cesar Zuiderwijk. Samen met het publiek beoordelen zij ieder optreden. De band met de minste punten moet het programma verlaten. In de volgende afleveringen komt er telkens een muziekgroep bij. Naast de uiteindelijke winnaar blijven er drie bands over die samen optreden tijdens het concert van The Tribute: Battle of the Bands in het Ziggo Dome.

Niet mainstream genoeg

Voordat het eerste seizoen van het muziekprogramma begon werden de vier rock ’n rollers al benaderd. “We hebben ons toen beschikbaar gesteld, maar ze vonden een tributeband van Creedence Clearwater Revival toch niet passend voor het programma”, verklaart Eppink. “De muziek was niet mainstream genoeg.” De kroegbaas denkt dat het komt door de naam. “Hier lopen we vaker tegenaan. Zodra we een aantal nummers opnoemen merken we dat de mensen toch meer kennen dan ze zelf denken.”

“Jongelui van achttien jaar zingen zelfs mee met de muziek”

The Fortunate Sons

Jarenlang speelt de Creedence Clearwater Revival coverband iedere week door het hele land. “We treden gedeeltelijk op in theaters. Hier hebben we dan ook een apart programma voor. Daarnaast spelen we in popzalen en in de zomer staan we op verschillende festivals.” Eppink merkt dat het theater een wat ouder publiek trekt, maar in clubzalen en op festivals is de leeftijd een mengeling. “Jongelui van achttien jaar zingen zelfs mee met de muziek.”

Kroegbaas en muzikant

Naast zijn muziekcarrière runt Eppink ook Café De Stam in Almelo. Op de vraag of dit makkelijk te combineren is geeft de kroegbaas een duidelijk antwoord. “Ik heb goed personeel, dus ik kan met een gerust hart in het weekend op pad.” En of er ooit een keuze gemaakt moet worden tussen het café en de muziek ziet hij als een zorg voor later. “Dat loopt allemaal wel los. Daar ben ik niet zo bang voor.”

icon_main_info_white_glyph

Uitzending

Vanaf 6 januari zijn The Fortunate Sons te zien in het muziekprogramma 'The Tribute: Battle of the Bands' op SBS6.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.