Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgemeester Van Veldhuizen geveld door corona: “Longontsteking en hoge koorts”

Onno Van Veldhuizen

Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede is geveld door het coronavirus. De burgervader kreeg afgelopen week longontsteking en hoge koorts. “Ik kan me niet herinneren dat ik me ooit zo ziek heb gevoeld”, zegt hij.

Van Veldhuizen werd vorig weekend verkouden en kreeg koorts. Afgelopen maandag nam hij een eerste coronatest af, die negatief uitviel. Omdat de verschijnselen in de loop van de week verergerden, volgde een tweede test die de besmetting met covid-19 bevestigde.

“Nadat ik voor de eerste keer getest was, kreeg ik longontsteking en hele hoge koorts", zegt Van Veldhuizen. "Ik had niet verwacht dat een fitte vijftiger er zo snel en zo hard door geraakt kon worden. Kan me niet herinneren dat ik me ooit zo ziek gevoeld heb.

De burgervader van Enschede roept op om het virus niet te onderschatten. "Zorg dat je er snel bij bent, wacht niet af, maar laat je testen. Luister naar je lichaam en installeer de CoronaMelder-app als je dat nog niet gedaan hebt."

Van Veldhuizen blijft voorlopig in thuisquarantaine. Zijn werk als burgemeester van Enschede en zijn functie als voorzitter van de Veiligheidsregio Twente, worden voorlopig waargenomen door plaatsvervangers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.