Verkeer
Stuur appje
Zoek

1Twente Senior

  • 1 T SENIOR placemat 2021 08 index SH23 Page 1
    Beeld: 1Twente
  • 1 T SENIOR placemat 2021 08 index SH23 Page 2
    Beeld: 1Twente

1Twente en Dementie Netwerk Twente gaan samenwerken om de kwaliteit van leven van dementerende ouderen een klein beetje meer te vergroten. Gedurende de maanden september, oktober en november 2023 maken wij elke maand een placemat die bij het gebruik van een maaltijd aan ouderen in de Twentse zorg- en welzijnsinstellingen wordt verstrekt.

In 2022 won 1Twente een innovatie award voor het inzetten van papieren placemats in de ouderenzorg. Op deze placemat wordt aandacht gegeven aan de Twentse streektaal, de Twentse cultuur, cultuurgeschiedenis en andere leuke informatie. De placemats zorgen voor herkenning, verbinding en dankzij QR-codes bieden ze de mogelijkheid om met kinderen en kleinkinderen samen te kijken naar digitale content die gemaakt is ter ondersteuning van de inhoud.

Op de placemat staat een herkenbare Twentse foto, het ‘Twentse woord van de Week’, een kunstwerk uit de collectie van het Rijksmuseum Twenthe en een voorwerp uit de collectie van de MuseumFabriek te Enschede. Alle teksten op de placemat zijn weergeven in het Nederlands en in het Twents.

De placemat is een hybride vorm tussen journalistiek en het sociaal maatschappelijke vraagstuk vanuit Dementie Netwerk Twente. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Vredehof donatiefonds. Wilt u gratis de placemats bestellen voor uw zorg- of welzijnsinstelling in Twente maak dan gebruik van de volgende link https://www.1twente.nl/senior.

Meer informatie

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners. Bezoek de onderstaande websites om meer te weten te komen over hun werkzaamheden.

- Dementie Twente

- Vredehof Donatiefonds