Verkeer
Stuur appje
Zoek

Extra geld voor Enschede-Zuid om buurt op te knappen: Iedereen kan een idee insturen

Wesselerbrink Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

Vijftigduizend euro om de buurt mooier en beter te maken. Dat is wat de gemeente Enschede de inwoners van stadsdeel Zuid meegeeft tijdens de Stem van Enschede. Bewoners mogen ideeën naar de gemeente sturen om 'hun' buurt mooier te maken. Wijkgenoten krijgen daarna het beslissende woord door te stemmen. Uiteindelijk worden de plannen met de meeste stemmen uitgevoerd.

Het idee dat de inwoners opperen moet wel aan een aantal criteria voldoen. Zo moet het goed zijn voor heel stadsdeel Zuid, mogen het geen verkeersmaatregelen zijn, moet het plan door meerdere mensen ondersteund worden en moeten inwoners zelf meewerken aan de uitvoering.

Bonus voor de wijk

Het geldbedrag is een bonus voor de wijk, want het wordt bij de wijkbudgetten opgeteld. Ieder jaar kunnen inwoners wijkbudget aanvragen om hun wijk te verbeteren. Dat geldt ook voor dit jaar. “Er zijn al veel initiatieven in de wijk zoals bijvoorbeeld de omgeving van De Magneet. Daar hebben inwoners al heel veel gedaan vanuit het wijkbudget”, aldus wethouder Marc Teutelink. “Ik roep alle inwoners van Zuid op om ideeën in te dienen. Bij de uitvoering bieden we ook hulp vanuit het stadsdeel. Samen maken we Zuid mooier.”

Stappenplan

Op de website kunnen mensen tot 26 februari hun ideeën insturen. Een maand later worden de inwoners opgeroepen om te gaan stemmen op hun favoriete ideeën. Op 11 april wordt bekend welke plannen uitgevoerd worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.