Verkeer
Stuur appje
Zoek

Glanerbrugse supportersvereniging en jongeren bakken oliebollen voor ouderen

  • Oliebollenactie sv glanerbrug totaal news united
    Beeld: News United / Harold Busschers
  • Oliebollenactie sv glanerbrug 2 news united
    Beeld: News United / Harold Busschers

S.V Glanerbrug heeft zaterdagmiddag samen met jongeren oliebollen gebakken voor ouderen in het dorp. Oliebollen en snoep werden er uitgedeeld bij zorginstelling Liberein.

1500 oliebollen

Zo'n 1000 tot 1500 oliebollen zijn er in de middag gebakken door de Supportersvereniging Glanerbrug. Jongeren en kinderen uit het dorp hebben de oliebollen naar de ouderen gebracht bij zorginstelling Liberein. "Alleen maar blije gezichten", zegt jongerenwerker Danny de Jong. Het gebaar betekent veel voor de ouderen: "Een vrouw is pas haar man verloren en dan komen al die kinderen op bezoek met snoep en oliebollen. Ze kreeg er tranen van in de ogen." Met deze actie willen de organisatoren iets doen tegen eenzaamheid.

Scoren in de wijk

Naast de supportersvereniging waren ook de jongerenwerkers van Noaberkracht en Alifa betrokken bij de actie. FC Twente, scoren in de wijk, de maatschappelijke stichting van de voetbalclub, kwam langs met het project De Schatkist. Dit is een mobiel museum waar ouderen herinneringen kunnen ophalen van FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.