Twents Kwartearken

Op stèèrnkloare aovond viel een meteoriet op Glanerbrug

In het depot van de Museumfabriek liggen nog enkele restanten van 'de Glanerbrug', zoals de meteoriet heet die zich op 7 april 1990 om 20.32 uur door het dak boorde van het huis van de familie Wichmann aan de Gronausestraat. De grootste brokken liggen in Naturalis, maar politieagenten die het niet konden verkroppen dat de 'Glanerbrug' naar Leiden verhuisde, leverde fragmenten af in het Enschedese museum.

Even verderop in dit artikel het verhaal van agent Bennie Beuvink en Henk ten Harkel die er onbewust voor zorgden dat 'de Glanerbrug' wereldnieuws werd.

Juf Adrie Hemmink vertelt ons weer alles over Twentse woorden en Niels ging de straat op om de kennis van het publiek testen. Wat betekent 'sloerig'?

De meteoriet van Glanerbrug die zich op 7 april 1990 door de dakpannen en dakbeschot boorde van het huis van de familie Wichmann aan de Gronausesestraat in Glanerbrug, is een bijzonder verhaal. Hoofdrolspelers van dit verhaal waren politieagent Bennie Beuvink en onze hoofdredacteur, toen nog onderwijzer aan De Dillenburg en correspondent van Tubantia, Henk ten Harkel. We hebben beide heren aan tafel gezet om erachter te komen hoe beide heren het hebben meegemaakt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.