Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Enschede
Video

Oud-Enschedeër Danny de Vries burgemeester van Oudewater

Oud-Enschedeër Danny de Vries werd donderdagavond tijdens een buitengewone raadsvergadering in Oudewater voorgedragen als nieuwe burgemeester. “Enorm verheugd en vereerd dat ik ben voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Oudewater”, meldt De Vries op zijn Facebookpagina. In totaal hebben 45 kandidaten op de vacature gereageerd.

Danny De Vries
Danny de Vries in de studio van 1Twente. © 1Twente

De Vries begon zijn politieke carrière in 2018. Nadat hij risico- en crisiscommunicatie aan de Universiteit Twente studeerde, werd hij in 2005 directeur van bureau Albers De Vries en vanaf 2015 tevens directeur van de Twentse Ambassade.

Sinds 2018 is hij actief als lid van de wijkraad Katendrecht – Wilhelminapier in Rotterdam. Daarnaast is hij voorzitter van Ondernemersclub 010 en is hij verantwoordelijk voor de communicatie van Pride Amsterdam.

Vuurwerkramp

De Vries werd met name bekend door zijn verslaglegging van de vuurwerkramp in Enschede. Dit jaar publiceerde hij het boek ‘Brief aan Marcel – Twintig jaar na de vuurwerkramp’. Kijk hieronder naar zijn interview in 1Twente Vandaag op 13 mei 2020.

Installatie

De Vries zal naar verwachting medio november 2020 beginnen als nieuwe burgemeester van Oudewater. Tot die tijd blijft Wim Groeneweg hoofd van de gemeente.