Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe peutergroep De Diamant in Enschede wil kinderen extra steuntje in de rug geven

20231110_Stockfoto Pexels_Peuterschool
Beeld ter illustratie
Beeld: Pexels

Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben, is er een nieuwe peutergroep in Enschede: De Diamant. De groep bestaat uit acht in plaats van zestien kinderen, zodat pedagogisch medewerkers meer persoonlijke aandacht kunnen geven. De peutergroep aan de Tomatenstraat in Enschedese wijk Stadsveld zou bij moeten dragen aan meer kansengelijkheid.

De Diamant opende begin deze week haar deuren. Harmjan Vedder, wethouder onderwijs en kansengelijkheid, vindt dat de wijk Stadsveld meer aandacht verdient. “Het is belangrijk om kinderen een goede start te geven. Peutergroepen vervullen daarin een belangrijke rol. Niet alle kinderen komen tot hun recht in een groep met 16 kinderen. Sommige kinderen hebben net dat beetje extra nodig.”

Overbrugging

Vestigingsmanager Paul Hoonhorst: “De Diamant kan de kloof tussen een peutergroep en gespecialiseerde opvang overbruggen.” De plaatsen in de groep kunnen dienen ter overbrugging van de wachttijd voor de Klim Op bij Aveleijn, een kinderdagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. “Aveleijn geeft advies over de invulling van de ruimte en training van de pedagogisch medewerkers”, aldus Hoonhorst.

Meer kansengelijkheid

De Diamant maakt onderdeel uit van het Integraal Kindcentrum (IKC) West. Het is één van de Enschedese IKC’s waarin de gemeente extra investeert om de kansengelijkheid te vergroten. De peutergroep behoort tot het 10-jarenplan Kansrijk Enschede, dat de gemeenteraad vaststelde in juni. Daarin is besloten dat ieder jaar drie miljoen euro vrij wordt gemaakt om de kansen van kinderen met een achterstand te vergroten.

Harmjan Vedder  Ernst Bergboer
Lees ook
Drie miljoen om Enschedese kinderen in armoede meer kansen te bieden
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.