Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bandenfabrikant Apollo kiest met nieuwbouw magazijn voor toekomst in Enschede

20231031 Apollo Vredestein Google Maps
Beeld: Google Maps

Bandenfabrikant Apollo Tyres, het vroegere Vredestein, bouwt een nieuw magazijn in Enschede, dat de huidige capaciteit van 25.000 vierkante meter vervangt. De nadruk komt te liggen op duurzaamheid. Met het besluit om de huidige locatie te herbouwen, verbindt het bedrijf, dat onder meer de merken Apollo en Vredestein voert, zich voor langere tijd aan de regio.

Woordvoerder Ton Coppus laat aan RTV Oost weten dat er in dit geval sprake is van vervanging van de huidige bedrijfshallen, waar straks dan ook dezelfde producten gemaakt zullen worden. Dat zijn voornamelijk banden voor personenwagens en voor de agrarische sector. Wel is de bouw van het nieuwe bandenmagazijn een signaal dat het bedrijf langdurig in de regio blijft, ook na verplaatsing van een deel van de productie naar Hongarije. Een koerswijziging waarmee ruim vijfhonderd banen verloren gingen.

Apollo Vredestein Gyongyoshalasz Google Maps
Lees ook
EU-commissie neemt nieuwe staatssteun Apollo Vredestein in Hongarije niet onder de loep: ‘We blijven vragen stellen’

''Dat we in Enschede blijven, hebben we destijds benadrukt, maar dat maken we hiermee opnieuw waar. Bovendien hebben we gekozen voor bouwen op de huidige locatie in Enschede. Onze nieuwe panden zullen een upgrade betekenen voor het bedrijventerrein waar we gevestigd zijn.'' Die locatie is bedrijventerrein Enschede-West. Daar is Vredestein al vanaf 1947 gevestigd.

Verduurzamingsslag

De huidige bedrijfshallen waren verouderd en zullen worden herbouwd. De oplevering van de nieuwbouw wordt in februari 2025 verwacht. De herbouw gaat gepaard met een forse verduurzamingsslag: ''Die keuze maken we voor al onze vestigingen op alle internationale locaties. Dus niet specifiek in Nederland.''

Doel is om in 2050 koolstofneutraal te zijn bij de productie en opslag van alle banden. Ook verwacht Apollo dat er in de nieuwe panden efficiënter gewerkt kan worden. In en vanuit Enschede worden jaarlijks meer dan vijf miljoen banden per jaar opgeslagen en gedistribueerd.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.