Verkeer
Stuur appje
Zoek

Waarnemend burgemeester van Almelo bekend: 'Stevige en ervaren bestuurder'

20231013 Mirjam van 't Veld Almelo waarnemend burgemeester
Beeld: Provincie Overijssel

Mirjam van 't Veld (CDA) volgt Arjen Gerritsen tijdelijk op als burgemeester van Almelo. De 53-jarige Van 't Veld begint op 1 november. Gerritsen maakt de overstap naar de provincie Flevoland, waar hij Commissaris van de Koning wordt.

De CDA-politica was eerder burgemeester van Maarssen en later van Stichtse Vecht en van Amstelveen. Ook vervulde ze nevenfuncties bij onder meer de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland.

'Energieke verbinder'

“Ik zie in Mirjam van ‘t Veld de stevige en ervaren bestuurder, en energieke verbinder waar Almelo om gevraagd heeft", zegt Commissaris van de Koning Andries Heidema, die over de benoeming van burgemeesters gaat. "Ik ben blij dat ze beschikbaar is voor de volle tijd die nodig is in het zoekproces naar een Kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Almelo."

Tijdelijk


De benoeming van Van 't Veld is tijdelijk. In de tussentijd wordt gezocht naar de definitieve opvolger van Gerritsen. De verwachting is dat de nieuwe burgemeester in juni volgend jaar aan de slag gaat in de derde stad van Twente.

Momenteel kunnen inwoners van Almelo meepraten over wat voor burgemeester het beste past bij de stad.

20231012 burgemeester Arjen Gerritsen
Lees ook
Wie wordt de nieuwe burgemeester van Almelo? Inwoners mogen meebeslissen
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.