Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bouw CUBE op de Universiteit Twente begonnen

Bord nieuwbouw CUBE Universiteit Twente Anouk ter Heegde
Beeld: Anouk ter Heegde

De bouw van onderzoeksinstituut Cube op de campus van de Universiteit Twente is deze week begonnen. Het gebouw heeft een oppervlakte van 4500 m² en dient als uitbreiding van het Horstcomplex. In de nieuw te bouwen CUBE krijgen docenten, studenten en technici ruimte om onderzoek te verrichten. Op twee verdiepingen worden onder andere nieuwe laboratoria, werkplaatsen en onderwijsruimten gerealiseerd. Het gebouw krijgt drie verdiepingen.

Deze week beginnen de bouwvakkers met het plaatsen van de funderingspalen. CUBE is bedoeld als een nieuwe multifunctionele werkruimte voor de faculteit Engineering Technology. De geplande opleverdatum is naar verwachting medio 2024.

Verbouwing CUBE Universiteit Twente Anouk Ter Heegde
Beeld: Anouk ter Heegde

LTSH

De bouw van CUBE markeert een fase van vernieuwingen op de campus. Eerder werden verbeteringen aangebracht in het Horstgebouw door meer studieplekken en werkplekken toe te voegen. Op dit moment wordt gewerkt aan een volledige renovatie van dat complex, inclusief de Horsttoren en Horstring. Deze renovaties maken deel uit van de lange termijn huisvestingsstrategie van de UT.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.