Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe directeur Concordia stopt al na ruim jaar, oud-directeur Oyfo leidt transitie verder

20230905 Roswyde Burgman en Lous Kerkhof Concordia directeur
Roswyde Burgman stopt, Lous Kerkhof is de nieuwe directeur-bestuurder van Concordia
Beeld: 1Twente / Ernst Bergboer

Lous Kerkhof is de nieuwe directeur-bestuurder van Concordia in Enschede. Kerkhof vervangt Roswyde Burgman, die zichzelf niet als de juiste persoon ziet om de plannen van het filmtheater te verwezenlijken. Concordia wil een cultureel warenhuis opzetten in het oude V&D-pand in Enschede.

Burgman was pas sinds 1 maart 2022 directeur-bestuurder van Concordia. Die dag zei ze in 1Twente Vandaag de verhuizing naar het oude V&D-pand een leuke maar 'enge' uitdaging te vinden die ze positief tegemoet ziet.

Thumbnail Roswyde Burgman
Lees ook
Nieuwe directeur Concordia: Roswyde Burgman wil structuur en plezier brengen

Nu blijkt dus dat ze zelf niet langer aan het roer van die verandering zal staan. "Er is niet voldoende aansluiting meer tussen mijn profiel en het profiel dat nu nodig is om Concordia door te ontwikkelen", zegt Burgman in een persbericht. Ze komt tot dit besluit 'na afstemming met de raad van toezicht en het MT'. Vandaag is haar laatste werkdag.

Lous Kerkhof

Haar opvolger, Lous Kerkhof, begeleidde ook de samenvoeging van Crea, Techniekmuseum Heim en Muziekschool Hengelo tot het huidige Oyfo. Nu moet ze eenzelfde soort transitie leiden bij het Concordia.

Het idee is dat Concordia intrekt in het pand bij kruispunt De Graaff in de binnenstad, dat halverwege 2025 een hotspot moet worden voor cultureel Enschede. In het gebouw met de naam 'Het Warenhuis' komen film, jeugdtheater, muziek -en theatervoorstellingen, beeldende kunst en horeca samen onder één dak. Voor Concordia betekent dit meer filmzalen, een wens die de organisatie al langer heeft.

20230130 INTENTIEVERKLARING HET WARENHUIS 3 FOTO LARS SMOOK
Lees ook
Oude V&D-pand in Enschede moet weer 'Warenhuis' worden

Kerkhof: "Concordia staat voor avontuurlijke en hoogwaardige kunst en cultuur voor Enschede en omgeving. Het is een verbindende, sociale, culturele speler van de stad en jaagt vernieuwende projecten en samenwerking aan tussen makers, onderwijs en instellingen. Deze krachten willen we stevig verankeren in de toekomst."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.