Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuw muziekplatform Sonar moet marktplaats worden voor Twentse artiesten

Goed nieuws voor muzikanten uit Twente. Er is een nieuw platform gelanceerd voor artiesten om makkelijker in contact te komen met podia door heel het land. Sonar, zoals het platform heet, is op 1 april gelanceerd op het Booster festival in Enschede en kwam voort uit een samenwerking tussen Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland.

“Vroeger kwamen de aanvragen vaak bij dezelfde bands terecht die goede banden hebben met de mensen die de planningen maken voor het podium. Met Sonar gaat het eindelijk weer over wat je doet als act in plaats van wie je kent”, aldus Harold de Boer van Poppunt Overijssel

Hoe werkt het?

Sonar moet als marktplaats voor artiesten gaan werken. De zoekende partij plaatst een pitch voor artiesten om zich aan te melden. Hierna kunnen muzikanten zich voorstellen en een voorbeeld geven van de muziek die ze spelen. Vanuit de inschrijvingen kunnen podia de muziek selecteren die zij vinden passen bij hun evenement.

Naast de podia kunnen mediakanalen als radio en televisie ook gebruik maken van het platform om artiesten een podium te bieden in één van de programma’s. “Aan de achterkant van de website kunnen deze partners informatie over de act en de muzieknummers vinden. Daarna kunnen ze zelf kiezen of ze bijvoorbeeld een jury toegang geven om een keuze te maken.” Alle genres muziek zijn welkom op Sonar.

Succes in België

Het concept is gebaseerd op het bestaande Belgische platform VI.BE. Bij onze zuiderburen draait dit initiatief al vijftien jaar mee. Op de website zijn inmiddels meer dan 20.000 acts ingeschreven. Dat leidde tot doorbrekende artiesten als Bazart en Charlotte de Witte.

icon_main_info_white_glyph

1Twente op Sonar

Mocht je ook in aanmerking willen komen om in beeld of op radio te komen bij 1Twente? Houd onze website of onze Sonarpagina in de gaten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.