Verkeer
Stuur appje
Zoek

FNV herdenkt in Hengelo werknemers die zijn overleden door bedrijfsongeval of beroepsziekte

20230429 kaars David tomaseti Aa Zlf5 Fg Uws unsplash
Beeld: Unsplash

In Hengelo heeft de FNV vrijdag stilgestaan bij Workers Memorial Day. Dat is internationale herdenkingsdag voor werknemers die zijn overleden door een bedrijfsongeval of beroepsziekte. Dat staat in een artikel van RTV Oost.

Het lijkt vanzelfsprekend, na een werkdag weer veilig thuiskomen. Maar jaarlijks overlijden in Nederland vijftig tot zeventig werkenden bij een ongeval op hun werk. Daarnaast komen er in Nederland meer dan vierduizend mensen om het leven door een beroepsziekte, voor een groot deel door blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Daar stond de FNV vandaag op verschillende plekken in Nederland bij stil, onder meer dus ook in Hengelo.

Sterftecijfers te hoog

De FNV vindt de sterftecijfers veel te hoog en vindt ook dat het beter moet en beter kan. "Veel bedrijven doen nog steeds veel te weinig om het werk veilig, gezond en duurzaam te maken", stelt de vakbond op de eigen site. "We roepen de overheid op om de komende jaren meer ambitie te tonen en werk te maken van veilig en gezond werken.

"Vandaag hing bij de FNV de vlag halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden door een bedrijfsongeval of beroepsziekte.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.