Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose warenmarkt is woensdag terug op vertrouwde stek

230204 markt hengelo frame FOTO EMILE URBAN
Een maand geleden zag het er nog zo uit, komende week moeten er weer kramen op het plein staan.
Beeld: Emile Urban / 1Twente

Na ruim een jaar op het Stationsplein keert de Hengelose warenmarkt volgende week terug naar het geheel vernieuwde marktplein. Reden voor een feestje op woensdag 15 en zaterdag 18 maart, vindt de gemeente Hengelo. Vandaar dat bezoekers op beide dagen worden verrast met een hapje en een drankje.

Annet ten Hoopen

Marktmeester Annet ten Hoopen is verheugd dat de warenmarkt weer terugkeert naar de oorspronkelijke stek: “Het is geweldig om te zien dat de markt terug is op de plek waar hij thuishoort. Ik nodig iedereen uit om deze dag samen te vieren."

Andere indeling

De indeling van de warenmarkt is anders dan vóór de herinrichting van het marktplein. De marktkramen staan in een carrévorm rond het nieuwe plein. In overleg met de marktbond is ervoor gekozen om de sectoren niet te clusteren, maar om op elke plek een gevarieerd aanbod aan te bieden. Daarom staan kramen van verschillende sectoren nu naast elkaar en niet meer gegroepeerd zoals voorheen.

Koffie en krentenwegge

Woensdag 15 maart wordt de markt officieel geopend door wethouder Gerard Gerrits. Vanaf half tien is er voor de bezoekers een kop koffie en een plak krentenwegge. Later op de dag worden er hapjes uitgedeeld, allemaal uit het assortiment van de kramen van de marktondernemers. Ook aan de jongste marktbezoekers is gedacht. Zo kunnen kinderen op zaterdag een gratis ritje maken in de draaimolen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.