Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wooncorporatie Welbions haalt met verkoop 6 huurwoningen druk van de ketel in Beckum

230307 welbions woningen beckum
Het gaat om vier twee-onder-eenkappers aan de Beckumerschoolweg (foto) en een twee-onder-eenkapper aan het Kerkpad,
Beeld: Google

Welbions gaat zes van haar veertig woningen in Beckum in de verkoop doen om zo jonge gezinnen op korte termijn de kans te geven iets in hun eigen dorp te kopen. De wooncorporatie heeft dat besloten na gesprekken met de gemeente Hengelo en de Dorpsraad Beckum.

Relatief snel

Robert Olde Heuvel, stadsstrateeg bij Welbions, legt uit: "Beckum wil er in 2035 zo'n 130 woningen bij hebben gebouwd om zo aan de grote vraag naar woningen te kunnen voldoen. Welbions kreeg de vraag wat wij daarin konden betekenen. Omdat nieuwbouw veel tijd kost, hebben we aangegeven dat we wel een aantal huurwoningen in de verkoop willen doen. Dat kan relatief snel gerealiseerd worden."

“De huidige bewoners krijgen recht van eerste koop. Als ze echter liever willen verhuizen naar bijvoorbeeld het appartementencomplex naast de kerk, dan kan onze doorstroomcoach ze daarbij helpen.”

Doorstroomcoach

Het gaat om vier twee-onder-eenkappers aan de Beckumerschoolweg, schuin tegenover 't Proggiehoes, en een twee-onder-eenkapper aan het Kerkpad, pal naast de school. Vijf van de zes woningen zijn momenteel bewoond. Die bewoners hebben enkele weken een brief van de woningcorporatie ontvangen. Olde Heuvel: "Zij krijgen recht van eerste koop. Als ze niet willen kopen, maar bijvoorbeeld willen verhuizen naar het appartementencomplex naast de kerk, omdat ze al op leeftijd zijn, kan onze doorstroomcoach ze daarbij helpen."

Als de huidige bewoners de woning niet willen kopen, krijgen inwoners van de gemeente Hengelo voorrang bij de koop boven mensen van elders. De gemeente kan niet specifiek aan Beckumers voorrang verlenen.

220210 susan annink tvo beckum STILL 1 TWENTE
Lees ook
Nieuwe variant woningbouwplannen Beckum: compactere kern en geen last van Twickel

Primeur

In Hengelo worden door Welbions jaarlijks tientallen woningen uit de verhuur gehaald en te koop aangeboden. Het is de eerste keer dat de wooncorporatie iets dergelijks in Beckum doet, weet Olde Heuvel: "We doen het ook alleen omdat de nood hier nu zo hoog is." Overigens krijgt Beckum er op termijn wel weer nieuwe huurwoningen bij, geeft de stadsstrateeg aan: "Van de 130 woningen die de komende jaren gerealiseerd moeten gaan worden, zullen er tien à twintig huurwoningen zijn."

Gevarenzone

Vorige week werd bekend dat er mogelijk woningen gebouwd gaan worden op de plek van de huidige school en sporthal. Komen de twee woningen aan het Kerkpad in dat geval in de gevarenzone? Olde Heuvel: "Nee, de insteek is dat die twee huizen daar blijven staan. De kavel is groot genoeg voor het gewenste aantal nieuwbouwwoningen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.