Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vincent Mulder: 'Verplicht koper om zelf in huis te gaan wonen'

213146 vincent mulder 1
Vincent Mulder: “Als er in de huidige woningcrisis zoveel woningen worden opgekocht om rijker van te worden, dan zijn veel gewone woningzoekers de dupe."
Beeld: SP Hengelo

De Socialistische Partij Hengelo wil een einde maken aan het opkopen van woningen door mensen die er niet zelf in gaan wonen, maar de woningen zien als beleggingsobject. In Nederland geldt dit voor 1 op de 12 woningen, maar in Hengelo is dit aandeel van 'kopers-zonder-woonwens' met 1 op de 10 nóg groter.

De SP wil deze huisjesmelkers en speculanten liever niet op de toch al krappe woningmarkt zien. In verschillende steden, waaronder Amsterdam, maar in ook kleinere gemeenten als Boxtel en Bergeijk is een zogeheten 'zelfwoonplicht' ingevoerd. De SP wil van het college van B en W weten of deze maatregel ook voor Hengelo, en wellicht breder voor heel Twente, kan worden ingevoerd.

Raadslid Vincent Mulder: “Als er in de huidige woningcrisis zoveel woningen worden opgekocht om rijker van te worden, dan zijn veel gewone woningzoekers de dupe. De prijzen worden opgedreven en dus vallen veel mensen buiten de boot. Met als gevolg nóg minder en nog duurdere woningen.”

De SP dringt er daarom bij het college op aan om in Hengelo, en mogelijk ook Twentebreed, te proberen dergelijke speculanten buiten de deur te houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.