Verkeer
Stuur appje
Zoek

Leden TVO maken de weg vrij voor woningbouw in Beckum

Beckum veld 3
De leden van TVO hebben massaal vóór verkoop van veld 3 aan de gemeente Hengelo gestemd. Op die kavel, pal langs de Hagmolenbeek, moeten op termijn 17 woningen verrijzen,
Beeld: SBaB

Een belangrijke horde richting nieuwbouw in Beckum is gisteravond genomen. De leden van TVO hebben massaal vóór verkoop van veld 3 aan de gemeente Hengelo gestemd. Op die kavel, pal langs de Hagmolenbeek, moeten op termijn 17 woningen verrijzen, waaronder 7 starterswoningen.

'Grote eensgezindheid'

Vice-voorzitter Wibout Dragt van de Stichting Samen Bouwen aan Beckum (SBaB) laat weten dolblij te zijn dat de sportende Beckumers massaal 'ja' hebben gezegd tegen de verkoop van deze lap grond: "Maar liefst 88 procent van alle leden van 18 jaar en ouder heeft er mee in gestemd. Slechts 20 van de 162 stemmers is het er niet mee eens. Hopelijk kunnen we met de kracht van het argument ook die tegenstemmers straks meekrijgen, zodat we in Beckum eensgezind naar de toekomst kunnen kijken."

Dat er in Beckum hoognodig woningen bij moeten komen, daar is iedereen het wel over eens. Maar wat daarvoor de beste plek is, daarover zijn de meningen verdeeld. Die verdeeldheid blijkt nu dus echter niet zo gigantisch als tegenstanders van 'bouwen op veld 3' steeds schetsten.

“Hopelijk kunnen we met de kracht van het argument ook die tegenstemmers straks meekrijgen, zodat we in Beckum eensgezind naar de toekomst kunnen kijken.”

'17 woningen is niet genoeg'

De gemeente Hengelo, de Stichting SBaB en TVO sloten begin vorig jaar een intentieovereenkomst om te gaan bouwen op veld 3 van de omnivereniging. Met de instemming van de leden om veld 3 te verkopen aan de gemeente is woningbouw een fikse stap dichterbij gekomen. Dragt: "Het is vooral een psychologisch belangrijke stap. Als alle benodigde stappen zijn doorlopen, kunnen op deze plek 17 woningen worden gebouwd, maar dat is bij lange na niet genoeg om aan de vraag in Beckum te voldoen."

Bleek beckum
Lees ook
Beckum geeft met behoud school signaal af aan starter

Basisschool blijft

Eerder liet de stuurgroep Dorpsplan Oele Beckum al weten dat er nog eens 50 tot 75 woningen nodig zijn om het dorp echt levensvatbaar te houden. Belangrijk voor die levensvatbaarheid is het voortbestaan van de basisschool. Daarover is maandag ook al goed nieuws gekomen. De school bereidt zich met het teruggaan van 4 naar 3 combinatieklassen voor op een toekomst met veel minder dan het huidige aantal van 90 leerlingen, in de wetenschap dat er op termijn weer groei of in elk geval stabilisatie mogelijk is.

LOTTE ROOS EN JANNINK still
Lees ook
'Als er niet snel iets gebeurt, bloedt het dorp dood'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.