Verkeer
Stuur appje
Zoek

Borne komt met digitale 4 mei-herdenking

Herdenking 4mei pixabay
Foto ter illustratie
Beeld: Pixabay

Ook dit jaar wordt 4 en 5 mei in een andere vorm gegoten. Wegens corona is het nog steeds niet mogelijk om met veel mensen samen te komen De gemeente Borne komt daarom met een digitale herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk. Ook de kransleggingen bij de verschillende monumenten worden gestreamd. Bornenaren worden opgeroepen om een kaarsje te branden voor de slachtoffers.

Digitale herdenkingsbijeenkomst

Door corona is het programma ook dit jaar aangepast. De herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk wordt uitgezonden door Borne Boeit. Burgemeester Jan Pierik en Marieke Voerman-Peeters nemen het woord tijdens de herdenking. Voerman-Peeters heeft een crowdfundingsactie opgestart om de namen van omgekomen joodse Bornenaren toe te voegen aan het holocaustmonument in Amsterdam. Inwoners van Borne worden opgeroepen om een kaarsje aan te steken voor de oorlogsslachtoffers.

Kranslegging

Na de herdenkingsdienst is het mogelijk om de kransleggingen te volgen via de stream. De kranslegging bij het Centraal Monument is live te volgen via de stream. De gemeente roept Bornenaren op om niet naar het Centraal Monument te komen, maar de ceremonie via de stream te volgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.