Verkeer
Stuur appje
Zoek

Onderzoekscommissie praat opnieuw met inwoners over bijstand en Wmo

De Noordmolen Ernst Bergboer
De Noordmolen aan de Molenstraat, locatie voor de tweede gespreksronde met de Commissie Menselijke Maat
Beeld: Ernst Bergboer

Een strenge uitvoering van toch al strenge wetten voor bijstand en hulp in de huishouding. Enschede staat erom bekend. De Commissie Menselijke Maat onderzoekt of dat terecht is en wil met inwoners praten die er ervaringen mee hebben.

De onderzoekscommissie heeft op maandag 7 juni al een twintigtal gesprekken gevoerd. Op woensdag 23 juni hebben Enschedeërs opnieuw gelegenheid om hun verhaal te vertellen. De gesprekken zijn vertrouwelijk.

Te streng of niet te streng?

Al jaren duiken er voortdurend verhalen op over onnodig strenge toepassing van regels voor bijstand of Wmo waardoor mensen die afhankelijk zijn van een uitkering of voorziening in problemen raken. Die signalen zijn lang genegeerd of afgedaan als incidenten. Eind vorig jaar hakte de gemeenteraad een knoop door: een onafhankelijk onderzoek moet nu duidelijkheid geven.

“‘We hebben een goede eerste indruk gekregen’”

Nieuwe gespreksronde op 23 juni

“We hebben een goede eerste indruk gekregen”, vindt Gijsbert Vonk, voorzitter van de onderzoekscommissie. “Maar niet iedereen die met ons in gesprek wilde was in de gelegenheid om te komen op 7 juni. Deze mensen, maar ook de mensen die de oproep te laat zagen, willen we graag alsnog de mogelijkheid geven.”

Deze tweede gespreksronde vindt plaats op woensdagmiddag 23 juni. Aanmelden kan per e-mail. De gesprekken vinden plaats in De Noordmolen, Molenstraat 50.

Behalve met inwoners is de Commissie Menselijke Maat ook in gesprek met sociaal advocaten en belangenbehartigers als het Diaconaal Platform en Sociaal Hart.

Jan Veldhuizen 2 Ernst Bergboer
Lees ook
Voorzitter Diaconaal Platform over onderzoekscommissie: ‘Deze mensen weten van de hoed en de rand’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.