Verkeer
Stuur appje
Zoek

Auni-toernooi verplaatst naar februari

Aunitoernooi aunitoernooi
Het zaalvoetbaltoernooi wordt al 36 jaar georganiseerd door Auni Kandemir
Beeld: Auni-Toernooi

Het Auni-toernooi is verplaatst naar zaterdag 19 februari. Het toernooi stond eigenlijk gepland in de eerste week van januari, maar moest wegens de lockdown afgelast worden.

Zaalvoetbal

Het zaalvoetbaltoernooi wordt al 36 jaar georganiseerd door Auni Kandemir en wordt ieder jaar gehouden in de Veldwijkhal in Hengelo. Het sportevenement heeft als doel jongeren van verschillende achtergronden samen te brengen om te sporten. Op deze manier wil de organisatie een brug slaan tussen verschillende culturen. Uit het hele land doen teams mee aan het toernooi, dat normaliter rond de kerstdagen wordt gehouden.

Lockdown

Door corona was het toernooi al verplaatst naar januari, maar door de lockdown ging dit niet door. De organisatie hoopt het toernooi op zaterdag 19 februari te kunnen houden. “Een paar maand geleden zijn we als organisatie dan ook begonnen met de voorbereidingen en aangekomen in de eindfase. Alleen merken we dat het de laatste tijd helaas weer de verkeerde kant op is gegaan met het vervelende coronavirus”, zegt de organisatie

Auni Kandemir LR
Lees ook
'In de ideale samenleving zou dit toernooi niet nodig hoeven zijn'

Ambassade van de Verdraagzaamheid

In 2020 won het zaalvoetbaltoernooi de prijs ‘Ambassade van de Verdraagzaamheid’ voor hun maatschappelijke werk. Dit is een prijs voor instellingen en initiatieven die bijdragen aan het samenbrengen van mensen met verschillende culturen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.