Enschede
Video

Wintereditie met verlichte Kunst in het Volkspark

Al decennia is het een jaarlijks tafereel in het Enschedese Volkspark: honderden meters aan kraampjes waarop allerhande kunst staat tentoongesteld. Met wat pop- of orkestmuziek on the side. Tot nog toe vaak in de brandende zon, midden in de zomer. Maar dat gaat veranderen, want Kunst in het Volkspark krijgt een koude editie, midden in de winternacht!

Looproute

De bijzondere winterse editie van Kunst in het Volkspark heeft op 18 december plaats van 17.00 tot 22.00 uur. De organisatie zet een looproute uit in het Volkspark die wordt omzoomd met kramen met kunst en als klap op de vuurpijl wordt een glazen kunstwerk, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt, in het park neergezet en uitgelicht.

“Het wordt een minikunstroute waarbij je in het donker veel verassingen tegenkomt”, klinkt het uit de mond van voorzitter Jeroen Hatenboer van Kunst in het Volkspark. “We doen veel met licht en vuur”, verklapt hij.

Subsidies

De aanleiding voor het nieuwe initiatief was het subsidiebeleid van de gemeente. “We vielen in het coronajaar buiten de boot, omdat je innovatief moet zijn en van alles moet doen. We houden een gratis evenement, doen dat al decennia en trekken jaarlijks zo’n 25.000 mensen. Maar dat was niet voldoende voor een subsidiebedrag. Als doekje voor het bloeden kregen we 10.000 euro waarmee we de wintereditie op kunnen zetten.”

Circustent

Er worden gesprekken gevoerd om de circustent, die op 18 december toch al in het Volkspark staat voor het circusfestival , te gebruiken voor Kunst in het Volkspark. “Daar kun je dan een concert houden. Daarover zijn we in overleg met Phion.”

Inmiddels zijn de organisatoren bezig met het draaiboek. De website wordt omgebouwd, het veiligheidsplan bekeken en er wordt bekeken wie meedoen aan de ‘Kerstfair’. “Het is weer spannend omdat we het voor de eerste keer organiseren.”

Droom

Hoe het verder moet met Kunst in het Volkspark staat nog in de sterren. Een droom is om in elk jaargetijde een aflevering te houden, zodat je de vier jaargetijden in het Volkspark in kunst kan doen. “Maar als we geen subsidie meer krijgen, durf ik te voorspellen dat het niet wat wordt in het Volkspark”, aldus Hatenboer.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.