Hengelo

Hengelo komt in actie tegen zwerfafval

Hengelo houdt op zaterdag 18 september een opruimactie om zwerfafval tegen te gaan. De Natuur- en Milieuraad Hengelo en gemeente Hengelo komen met een gezamenlijk programma. De bekende 'trashpacker ' met Hengelose roots Tijmen Sissing is ook van de partij.

291398 zwerfafval
Vanwege het 50-jarig jubileum van de Natuur- en Milieuraad Hengelo (NMRH) heeft de NMRH samen met gemeente Hengelo een programma georganiseerd met trashpacker Tijmen Sissing. © 1Twente

Vanwege het 50-jarig jubileum van de Natuur- en Milieuraad Hengelo (NMRH) heeft de NMRH samen met gemeente Hengelo een programma in elkaar gedraaid met Tijmen Sissing, die vervuilde stranden over de hele wereld opruimt. Op 18 september komt hij in Metropool zijn verhaal vertellen.

Thema-avond

In het kader van Word Cleanup Day houdt de NMRH op donderdag 9 september een thema-avond over zwerfafval. Daar komt Jaap de Boer, bedenker van de app HelemaalGroen, meer vertellen over zijn vinding. Via de applicatie kunnen zwerfvuilopruimers op een interactieve kaart zien waar andere opruimers de afgelopen tijd zwerfvuil hebben geraapt, zodat zij een andere plek kunnen uitkiezen. Deze app is gratis te downloaden.

Kom ook in actie

Verschillende Hengeloërs zijn in hun wijken actief met het opruimen van zwerfafval. De gemeente Hengelo kan deze opruimers ondersteunen met afvalzakken, hesjes en grijpers. Mensen die mee willen helpen tijdens de opschoondag kunnen zich aanmelden via www.supportervanschoon.nl.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.