Corona in Twente

Zeker 60 besmettingen bij Aspen Valley, aantal loopt verder op

Bij discotheek Aspen Valley in Enschede zijn zeker zestig jongeren besmet geraakt met het coronavirus afgelopen zaterdag, dat zegt de GGD Twente. Dat aantal loopt de komende dagen verder op.

Coronavirus Pixabay
© 1Twente

Het is niet bekend of het om de Delta-variant van het virus gaat, volgens de GGD heeft het RIVM zeker twee weken nodig om daar achter te komen.

Aantal blijft oplopen

"We zien door deze toename van besmettingen een veel hoger besmettingsaantal op één dag dan de afgelopen weken het geval was. Er testen op dit moment nog meer jongeren positief, maar daarvan weten we nog niet zeker dat zij besmet zijn geraakt in Aspen Valley", zegt Astrid Boudrie van de GGD Twente.

Boudrie is erg tevreden dat veel jongeren zich laten testen, maar roept de mensen op die zich nog niet getest hebben, om dat alsnog te doen.

Coronabrandhaard

Woensdagavond meldden 1Twente en RTV Oost dat er sprake was van een coronabrandhaard in de Enschedese discotheek Aspen Valley. Vandaag reageerde Tommy de Groot van de horecagelegenheid aangeslagen. "Dit is echt verschrikkelijk. We hebben er werkelijk alles aan gedaan om het allemaal goed te regelen en dan overkomt je dit..."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.