Hengelo

Hoog gras in bermen Kuipersdijk zorgt voor onoverzichtelijke verkeerssituatie

Het groen rondom het zebrapad aan de Kuipersdijk in Hengelo zorgt voor een onveilige verkeerssituatie. Meerdere Hengeloërs hebben er melding van gemaakt dat het zebrapad lastig te zien is voor automobilisten. Door het warme weer van de afgelopen weken hebben de grassen en kruiden een flinke groeispurt gemaakt. De gemeente gaat het groen bij de oversteekplaats op korte termijn snoeien, heeft een woordvoerder laten weten.

Graszebrapad kuipersdijk 1twente
Het gras is zo lang dat automobilisten geen goed zicht hebben op het zebrapad. © 1Twente

Middenberm

De middenbermen van de Kuipersdijk zien er prachtig uit. Tenminste, dat vinden de mensen die houden van het kleurige bloemenpalet temidden van de vele schakeringen groen. Wel zorgen die kleurige middenbermen voor problemen rondom de oversteekplaats bij het FBK Stadion. Het gras staat zo hoog dat automobilisten geen goed zicht hebben op het zebrapad.

Snoeien

Een woordvoerder van de gemeente Hengelo laat weten dat gemeentemedewerkers de situatie hebben bekeken en een deel van het gras gaat wegsnoeien. “Onze medewerkers gaan vrijdag of zaterdag een meter tot anderhalve meter aan beide kanten van de oversteekplaats verwijderen”, aldus de gemeentewoordvoerder.

Maaibeleid

Het maaibeleid in de gemeente Hengelo gaat de komende jaren op de schop. Er wordt overgestapt op zogenaamd ecologisch maaien. De natuur krijgt zoveel mogelijk de vrije loop in de Hengelose bermen, velden en graslanden. Bij het ecologisch maaien wordt er maximaal twee keer per jaar gemaaid. Het maaisel dat achterblijft, blijft langer liggen, waardoor zaden meer kans krijgen om te kiemen.

Ook krijgen insecten en andere kleine dieren meer schuilplekken. Dit in tegenstelling tot regulier maaien, waarbij het maaisel meteen wordt opgezogen. Daarnaast wordt er niet op vaste tijdstippen gemaaid, maar pas wanneer de grassen en kruiden zijn uitgebloeid. Hiervoor zijn verschillende scenario's uitgewerkt. In juli neemt de raad een keuze welk scenario het precies wordt.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.