Corona in Twente

Hengelo komt in zwaar weer verkerende verenigingen tegemoet

Hengelo heeft ruim 125.000 euro beschikbaar gesteld voor Hengelose verenigingen die door corona in de financiële problemen zijn gekomen. Scoutingvereniging Bataven Ludger en Stichting Help Anderen waren de eerste verenigingen die dit jaar een bijdrage kregen. Het gaat om verenigingen die eerder buiten de boot vielen.

92346 geld
Scoutingvereniging Bataven Ludger en Stichting Help Anderen waren de eerste verenigingen die dit jaar een bijdrage kregen. © 1Twente

Meer inkomsten

Veel stichtingen en verenigingen hebben extra kosten gemaakt. Denk hierbij aan desinfectiepompjes, inhuren van extra personeel en huren van extra ruimte. Ook het wegvallen van kantine- en sponsorinkomsten zorgt voor financiële problemen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de gemeente geld beschikbaar stelt. Vorig jaar werd er 375.000 euro uitgedeeld aan verenigingen. De gemeenteraad heeft in totaal een half miljoen euro beschikbaar gesteld. Vorig najaar konden de verenigingen via het herstelfonds Duurzame Wederopbloei Hengelo aanspraak maken op financiële steun. Een aantal stichtingen en verenigingen vielen tussen wal en schip. Met het fonds wil de gemeente deze verenigingen ook bereiken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.