Corona in Twente

Oud-Enschedeër Martijn Bakker komt 'dankzij' corona met eigen muziek

Hij is geboren en getogen in Enschede en stond voor de coronacrisis op menig bedrijfsfeest en in dampende feesttenten op te treden. Toen met covermuziek, maar nu komt Martijn Bakker met nieuwe, eigen muziek. Door corona had hij tijd over om eraan te werken.

'Normaal wordt alles voor ons geregeld'

En dat brengt toch wat nieuwe fenomenen met zich mee. "Normaal wordt alles voor ons geregeld. We worden geboekt, dat wordt geregeld door het management. En dat is met eigen muziek toch anders. Nu moet je zelf zorgen dat de mensen je gaan kennen en dat je kunt spelen. Als is dat laatste nu natuurlijk wel wat lastig."

Primeur

Martijn speelde trouwens al langer eigen nummers, maar door corona had hij tijd om echt nieuwe eigen muziek op te nemen. Eén van die nieuwe nummers is Love called music, waarvan hij de tekst en muziek zelf schreef. Dinsdag kwam dit liedje uit en maandag had 1Twente de primeur. Samen met Mark Lucassen op saxofoon, speelde hij het nummer in 1Twente Vandaag voor het eerst in het openbaar. En ook voor het eerst met zijn tweeën, want op de plaat zijn zes muzikanten te horen.

Naast Love called music speelden de heren ook het nummer Where can we be.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.