Twente
Sport
Voetbal
FC Twente

Drommel valt af bij Oranje

Joël Drommel zit niet bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden van eind deze maand. Bondscoach Frank de Boer kiest voor Cillessen, Krul en Stekelenburg onder de lat. Drommel maakte wel deel uit van de 31-koppige voorselectie.

BOSCHKER OVER SELECTIE DROMMEL ORANJE 00 08 38 00 Still001
© Still uit video

Stekelenburg

Vrijdag maakte bondscoach Frank de Boer de definitieve selectie bekend, waar geen plek ingeruimd bleek voor de keeper van FC Twente. In november zat Drommel wel bij de selectie. Hij werd toen last-minute opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow, die toen juist was opgeroepen als vervanger van de ook al geblesseerde Jasper Cillessen.

Cillessen is dus nu weer terug bij de selectie. Maar de meest opvallende naam onder de opgeroepen doelmannen is Maarten Stekelenburg. De inmiddels 38-jarige keeper stond eind 2016 voor het laatst onder de lat bij Oranje. Hij is weer in beeld gekomen nu hij weer bij Ajax onder de lat staat als vervanger van de geschorste André Onana.

WK-kwalificatie

Oranje speelt de komende weken drie WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Naast Drommel viel ook Wout Weghorst uit Borne af voor die wedstrijden. De andere afvallers zijn Marco Bizot (AZ), Quincy Promes (Spartak Moskou), Kevin Strootman (Genoa CFC), Tonny Vilhena (FC Krasnodar) en Stefan de Vrij (Inter).


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.