Verkeer
Stuur appje
Zoek

Basisdebutante Wieke Kaptein uit Hengelo baalt na mislopen Olympisch ticket Oranje Leeuwinnen

20230720 WIEKE KAPTEIN NEDERLANDS ELFTAL FOTO ORANGE PICTURES JORIS VERWIJST
Wieke Kaptein kan tevreden terugkijken op haar debuut in de basis bij het Nederlands elftal
Beeld: Orange Pictures / Joris Verwijst

Voor Wieke Kaptein was de avond waarop het Nederlands vrouwenelftal de Olympische Spelen in Parijs misliep er een met twee gezichten. Het 18-jarig toptalent uit Hengelo was uiteraard in haar nopjes met haar basisdebuut in Oranje-shirt, maar na de verloren troostfinale van de Nations League tegen Duitsland (0-2) overheerste het verdriet.

"Het is heel bijzonder om voor het eerst in de basis te staan, maar verdriet over het resultaat overheerst ", zei de middenvelder van FC Twente na afloop bij de NOS. De belangen waren groot, volgens Kaptein. "Als je kijkt wat voor team we hier hebben staan, qua leeftijd, maar ook qua persoonlijkheid. Voor mij was dit heel belangrijk, ook omdat ik vind dat de meiden die al heel veel interlands op hun naam hebben, dit toernooi hadden moeten meemaken."

“Ik vind dat de meiden die al heel veel interlands op hun naam hebben, dit toernooi hadden moeten meemaken.”

"Het heeft niet zo mogen zijn. We moeten door als team", sprak een zichtbaar geëmotioneerde Kaptein, die van bondscoach Andries Jonker de voorkeur kreeg op het middenveld. Ze verving de geblesseerde steraanvaller Vivianne Miedema. "De coach had gezegd dat ik mijn ding moest doen, ik hoop dat ik dat heb gedaan en het team heb geholpen."

Thumbnail 20231218 1 Twente het Jaar Wieke Kaptein
Lees ook
Wieke Kaptein in sneltreinvaart van de Barkeltjes naar FC Twente, Oranje en Chelsea

De basisdebutant bij de Oranje Leeuwinnen had geen last van koudwatervrees en speelde een verdienstelijke wedstrijd, ondanks het duidelijke overwicht van de Duitse vrouwen. "Het is heel makkelijk om in zo'n goed team in te stromen. Het is dan makkelijk om aan de bal te komen en weer door te spelen. Ik voelde me goed op het veld en dat was wel heel erg fijn."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.