Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente gebrand op resultaat in de Goffert: ‘Regeer en Hilgers nog een vraagteken’

Drie dagen na de bekerwedstrijd tegen PSV staat voor FC Twente weer een wedstrijd op het programma. De ploeg uit Eindhoven was te sterk voor de elf van FC Twente-trainer Joseph Oosting, de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor PSV. Zaterdag om 16.30 uur staat de uitwedstrijd tegen de nummer acht van de competitie op de agenda, uit bij NEC.

Het is de derde wedstrijd in één week voor FC Twente. De ploeg uit Enschede moet een aantal spelers missen tegen Nijmegenaren. Verdediger Robin Pröpper pakte in de 92e minuut een gele kaart tegen AZ. Hierdoor bekijkt hij de wedstrijd vanaf de tribune.

Stabiele ploeg

“Het is een goede en stabiele ploeg, dat NEC”, vertelt FC Twente-trainer Joseph Oosting. “Ze hebben het ons thuis moeilijk gemaakt.” In november vorig jaar speelden de twee ploegen tegen elkaar. NEC wist in de Grolsch Veste een knap gelijkspel te halen.

“We willen een rol van betekenis spelen in de competitie”

De oefenmeester geeft aan voor een lastige uitdaging te staan, maar is vastberaden op resultaat. “We willen een rol van betekenis spelen in de competitie, dus we gaan daar met volle overtuiging naartoe om resultaat te behalen. Dan moeten we goed aan de bal en verdedigende sterk zijn.”

Vraagtekens

In aanloop naar de wedstrijd tegen NEC zit Oosting met vraagtekens in de selectie. “Mees Hilgers is nog steeds ziek en Youri Regeer heeft last van zijn bovenbeen”, aldus de trainer. Voor Max Bruns een uitgelezen kans om zich wederom in de kijker te spelen.

“Ik heb een goede wedstrijd achter de rug”

Een speler die opviel in de wedstrijd tegen PSV was Max Bruns, hij moest de zieke Mees Hilgers vervangen. “Voor mezelf persoonlijk een goede wedstrijd achter de rug”, vertelt in Twente geboren Bruns. “Helaas als team boeken we dan geen resultaat.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.